Obavijesti

Show

Komentari 4

Odustao na pitanju o slavnim šahistima za 250 tisuća kuna: Znate li koji je točan odgovor?

Odustao na pitanju o slavnim šahistima za 250 tisuća kuna: Znate li koji je točan odgovor?
6

Rudolf Barišić je odustao na 13. pitanju u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?' jer nije znao tko je osmislio vrstu šaha u kojem se figure iza pješaka na početnu poziciju mogu postaviti na jedan od 960 načina

VIDEO

Rudolf Barišić, natjecatelj koji je večerašnje izdanje game-showa "Tko želi biti milijunaš?" otvorio pitanjem za 16.000 kuna, odustao je na onomu za četvrt milijuna. "Vrući" stolac prepustio je potom Marinu Pažaninu iz Splita, koji je do kraja emisije iskoristio jednoga džokera te točnim odgovorom na 11. pitanje zasad osvojio 64.000 kuna, piše HRT.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:59

Među ponuđenim imenima pomoraca Ferdinanda Magellana, Jamesa CookaVasca da Game i Kristofora Kolumba, na pitanju za 16.000 kuna, postavljenu Rudolfu Barišiću iz Sesveta, tražilo se ime onoga koji je preminuo najbliže mjestu rođenja. Od svih raspoloživih, natjecatelj je iskoristio džoker "pola-pola", čijom se upotrebom u suženu izboru odgovora nisu našli Ferdinand Magellan i Vasco da Gama. Konačnim odgovorom, Kolumbo, Rudolf je stigao do pitanja za prelazak drugoga praga.

Na njemu je upitao džokera "zovi" zna li jesu li slovenski filozof Slavoj Žižek i kanadski psiholog Jordan Peterson, suprotstavljajući kapitalizam i marksizam, debatirali o sreći, nadi, strahu ili pak o ljubavi. Dobivši negativan odgovor hrabro je ponudio onaj - o sreći - te pogodio. Naime, najiščekivaniji intelektualni događaj 2019. godine, filozofski dvoboj koji neki nazivaju i "debatom stoljeća", nosio je naziv Sreća: kapitalizam protiv marksizma.

Pomoć znalaca zatrebala mu je na idućem pitanju, a da četverodimenzionalna kocka ima 16 vrhova (a ne njih 12, 20 ili 24) rekao mu je Josip Buklijaš.

Je li Stanac došao prodati u Dubrovnik kožu, vunu, pršut ili sir, glasilo je pitanje za 125.000 kuna na kojemu se Rudolf, znajući da je riječ o komediji dubrovačkog renesansnog književnika i komediografa Marina Držića, točno opredijelio za sir.

Bio je to naposljetku i iznos s kojim je napustio kviz jer za 250.000 kuna nije znao je li Capablanca, Fischer, Kasparov ili Anand osmislio vrstu šaha u kojem se figure iza pješaka na početnu poziciju mogu postaviti na jedan od 960 načina. Nakon odustajanja ustvrdio je da bi, kockajući se, odgovorio Capablanca no spomenutu vrstu šaha osmislio je legendarni velemajstor Robert James Fischer.

U večerašnjoj igri "Najbrži prst" najuspješniji je bio 23-godišnji Marin Pažanin iz Splita.

Redatelj Mario Kovač osvojio je kvizašku medalju, a Siniša Ružić u 'Potjeri' je nastupio pet puta
Redatelj Mario Kovač osvojio je kvizašku medalju, a Siniša Ružić u 'Potjeri' je nastupio pet puta

Netom diplomirani kroatist i anglist prvoga džokera iskoristio je na pitanju za 32.000 kuna. Iako je bio mišljenja da je Michael Chang tenisač među "vječnim drugima" koji se domogao prvog mjesta ATP liste, povjerenje je poklonio džokeru "zovi" koji je točno ustvrdio kako je riječ o Patricku Rafteru. Među ponuđenim odgovorima nalazila su se još imena proslavljenih tenisača Michaela Sticha i Petra Korde, međutim Australac Rafter bio je sedmodnevni svjetski broj 1.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...