Show

Komentari 19

Oglasio se Balaševićev prijatelj iz Istre: 'Đole me pitao hoću li mu dozvoliti da mi bude kum'

Oglasio se Balaševićev prijatelj iz Istre: 'Đole me pitao hoću li mu dozvoliti da mi bude kum'

I tako je dvojicu prijatelja povezalo i kumstvo. Druženja po Istri nastavila su se godinama kasnije i bili su to, prisjeća se Naperotić, divni, nezaboravni trenuci. Kada bi Balašević dolazio u Istru, uvijek su bili skupa

Legendarni glazbenik Đorđe Balašević, koji je nedavno preminuo, tijekom bogate karijere iznjedrio je brojne hitove, uključujući i 'Svirajte mi, jesen stiže dunjo moja'. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U toj pjesmi otpjevao je stihove u kojima je spomenuo prijatelja iz vojske, a to je Milan Naperotić koji se danas rado sjeća vojničkih dana provedenih u zagrebačkoj kasarni 'Maršal Tito' zajedno s Balaševićem, piše Kurir

Prisjeća se prijateljstva koje je trajalo više od četiri desetljeća u kojem je bilo puno lijepih dana, druženja s iznimno talentiranim umjetnikom, Balaševićevog dolaska u Istru gdje je na kraju kupio i kuću, 'za stare dane'. 

- Volio bih ovdje živjeti mjesecima - govorio je glazbenik dugogodišnjem prijatelju Milanu, poslovnom čovjeku iz Istre.

- Govorio mi je: 'Pomogao si mi u vojsci, a neću ti moći ničim uzvratiti' - priča Milan, piše Kurir.

- Odmahnuo sam rukom, jer čime bi mi trebao uzvratiti, a Đorđe je rekao: 'Bi li mi dozvolio da ti budem kum?' - otkrio je.

I tako je dvojicu prijatelja povezalo i kumstvo. Druženja po Istri nastavila su se godinama kasnije i bili su to, prisjeća se Naperotić, divni, nezaboravni trenuci. Kada bi Balašević dolazio u Istru, uvijek su bili zajedno.

Najčitaniji članci