Obavijesti

Show

Komentari 27

On je nova senzacija: Nikola iz Zaboka oduševio je Coldplay

On je nova senzacija: Nikola iz Zaboka oduševio je Coldplay
3

Britanski bend stavio je pjesmu našeg rokera na svoju top listu nadarenih glazbenika. Nikola Vranić ubrzo je postao nova glazbena senzacija na Youtubeu

VIDEO

Nikola Vranić, mladi glazbenik koji se krije iza umjetničkog imena JohnJohn Raven August, nova je glazbena senzacija na YouTubeu. Ovaj bivši član grupe Voodoo Lizardsa prije tjedan dana objavio je spot za pjesmu “Man With Magnificent Mind” i do sada je pjesmu preslušalo 15 tisuća ljudi, koji u nevjerici pišu kako ne mogu vjerovati da je ovakva pjesma proizvod domaće produkcije.

Odlična promocija

Njegov talent prepoznali su i pravi glazbeni znalci, dečki iz grupe Coldplay i uvrstili Nikolinu pjesmu na svoju listu nadarenih glazbenika.

– Sretan sam zbog toga te zahvaljujem svojoj prijateljici koja ga je i objavila na Coldplayevoj stranici. Naime mladi glazbenici tamo mogu objaviti svoje spotove, a publika brojem pregleda odlučuje na kojem će mjestu završiti koja pjesma. Moja je trenutačno na trećem od 25 mjesta na ljestvici – zadovoljno će 23-godišnji glazbenik iz Zaboka, koji skromno dodaje kako mu nije bitno hoće li dogurati do prvog mjesta jer mu je i ovakav uspjeh dovoljna promocija.

“Man With Magnificent Mind” dio je njegove glazbene priče u kojoj kroz promjenu godišnjih doba želi prikazati četiri životne faze: djetinjstvo, mladost, zrelu dob i starost.

– Prije dvije-tri godine dosta sam slušao Vivaldija i nadahnula su me njegova “Godišnja doba”, kao i poezija Edgara Allana Poea koja je dosta mračna, kakvo je i moje emocionalno stanje bilo u tom trenutku. I tako se rodila ideja za ovu glazbenu priču – objašnjava Nikola te dodaje da će “Man With Magnificent Mind” dobiti nastavak za dva mjeseca kad će objaviti drugi od četiri spota.

– Bez pomoći svojih prijatelja Luke Smuka, Jerka Bana, koji je radio montažu, i Davora Hebajca, koji je radio specijalne efekte, ne bih uspio napraviti ovako kvalitetan spot, a dečki su mi sve to odradili bez ikakve novčane naknade – kaže Nikola.

Na spotu se radilo godinu dana, snimali su i po snijegu, kada su temperature bile ispod ništice, i ljeti, kada je bilo pakleno vruće.

– Brinuo sam se hoće li sve uspjeti i stalno sam razmišljao o tome. Pao sam u depresiju zbog svega toga, čak sam i jako smršavio, ali isplatilo se sve – priznaje Nikola.

Simbolika imena

Ispričao nam je i zanimljivu priču o klaviru koji se pojavljuje u spotu:

– Klavir iz 1843. našao sam na internetu. Bio je u jako lošem stanju i, kako bismo ga prevezli do Trakošćana, morali smo mu izvaditi utrobu.

Nikolino pomalo dugačko umjetničko ime za njega ima posebno značenje i simboliku koju je odlučio podjeliti s nama

– Ime JohnJohn sam odabrao zbog strica Ivana, August zato što mi se tako zvao djed, koji mi je uvijek pričao zanimljive priče, a Raven je u prijevodu gavran, što me asociralo na moje prezime Vranić - kaže Nikola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao