Obavijesti

Show

Komentari 75

Organizatori cajki: Prodali smo 2900 karata!; Vlasnik dvorane: Niste nam rekli tko su izvođači

Organizatori cajki: Prodali smo 2900 karata!; Vlasnik dvorane: Niste nam rekli tko su izvođači
6

Na sudu u Pazinu tvrtka 'Hiljadarka' zatražila je donošenje mjere kojom bi se koncert Duška Kuliša, Ane Bekute i Dragana Kojića održao kako su najavili, 25. ožujka, nakon što je pulski gradonačelnik zabranio koncert

VIDEO

Na Trgovačkom sudu u Pazinu danas je odvjetnik Srđan Simić, koji zastupa tvrtku “Hiljadarka”, a koja je organizirala koncert narodne glazbe u Puli zatražio da sud odredi privremenu mjeru kako bi im se predao prostor za koncert u periodu kako je to predviđeno ugovorom, a sve zbog toga što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert.

Cajke nam stižu u Rijeku? Mrle iz Leta 3: Jedva čekam da dođu!
Cajke nam stižu u Rijeku? Mrle iz Leta 3: Jedva čekam da dođu!

Podsjetimo, koncert Duško Kuliša, Dragana Kojić Kebe, Ane Bekute, i Zorane Mićanović najavljen je za 25. ožujka u pulskom Domu Mate Parlova.

- Suština našeg zahtjeva za privremenom mjerom je da smo imali ugovor i želimo da se taj ugovor ispuni. Dajte nam prostor, a ugovor se treba poštovati - rekao je Simić.

POGLEDAJTE VIDEO: TREBA LI ZABRANITI CAJKE?

Protivna strana, Trgovačko društvo Pula sport, koji su vlasnici dvorane, odnosno njihov odvjetnik Krešimir Škarica odgovorio je da nisu platili na vrijeme, na što je odvjetnik Simić dodao da je to irelevantno.

- Stvarno nije plaćeno ali zakon u tim slučajevima kaže ako se plati naknadno da je ugovor i dalje na snazi. Po mojim saznanjima bilo je prodano oko 2900 karata za kapacitet od 2000 do 2500 mjesta sjedećih. Ta dvorana može objektivno primiti oko 5000 ljudi -  rekao je Simić nakon izlaska iz sudnice.

POGLEDAJTE VIDEO: MILANOVIĆ O CAJKAMA

Kolika bi šteta njegovoj stranci bila u slučaju da se koncert ne održi ne zna sa sigurnošću.

- Treba vidjeti koliko bi karata moglo biti prodano i trebalo bi procijeniti koliko bi se ostvarilo od prodaje pića na šankovima. Ako sud ne odobri privremenu mjeru idemo dalje s tužbom za naknadu štete - dodao je.

storyeditor/2023-02-23/311640031_127958273365170_8021215563238485296_n.jpg

Trgovačko društvo Pula Sport pak išlo je s protutužbom temeljem toga što im nije rečeno tko su izvođači.

- Trgovačko društvo Pula Sport  je gospodarski subjekt i od njih se očekuje veća količina pozornosti kada postupaju u svim sferama. Nije to starija gospođa da joj vi nešto možete “uvalit”. Ako su oni smatrali da im je bitno da se navede tko su izvođači, onda kad je moja stranka rekla “Duško Kuliš i prijatelji”, Pula sport je trebao pitati tko su “prijatelji”, a ako bi moja stranka rekla da ne zna, onda je Pula sport trebala reći da kada se sazna tko su prijatelji, onda se sklapa ugovor - objasnio je svoj stav Simić.

storyeditor/2023-02-23/PXL_130722_94610450.jpg

Odvjetnik Krešimir Škarica koji zastupa Trgovačko društvo Pula Sport kazao je da je skloniji da se pravna bitka vodi unutar sudnice, a ne putem medija.

- Shvaćam zainteresiranost za predmet jer je dosta osjetljiv. Sud će donijeti odluku na temelju argumentacije koja će po mojem mišljenju biti na našoj strani. Držimo da smo sve detaljno obrazložili i argumentirali tim više što se ta šteta mora dokazati i učiniti vjerojatnom. Postoje četiri kumulativne pretpostavke od kojih nije dokazana niti jedna. Radi se o jednom pseudopritisku. Dovedeni smo u zabludu. Nismo  znali tko su izvođači, jer da smo znali koji su, sigurno ne bi tako postupili. Prvi , ugovor sklopljen je da se uplati akontacija s kojom se također kasnilo i da se dostave svi transparentni podaci o liku i djelu svih izvođača. Ne radi se o nikakvoj cenzuri i mentalnoj higijeni i pokušaju uvođenja nekog moralnog čudoređa, nego o diskrecijskom pravu želimo li takvu vrstu koncerata u Puli - rekao je odvjetnik Škarica.

Pazinski sud svoju odluku donijet će u ponedjeljak ili utorak. 

POGLEDAJTE INTERVJU S ANOM NIKOLIĆ: 'NE MOŽETE ZABRANITI PJESMU'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac