Obavijesti

Show

Komentari 4

Orsag komentirala vijest da joj je tvrtka pred stečajem: 'Nisam ukrala, našli smo se u kaosu...'

Orsag komentirala vijest da joj je tvrtka pred stečajem: 'Nisam ukrala, našli smo se u kaosu...'

Tijekom pandemije nismo dobili ni jednu lipu poticaja, niti nam je dozvoljeno da stavimo firmu u mirovanje, niti da dam sebi otkaz kao direktor tokom pandemije, već su nastavili naplaćivati doprinose i dug je skočio na ovu visinu, tvrdi Orsag

Trgovački sud u Zagrebu pozvao je vjerovnike "Studija smijeha", tvrtke komičarke Marine Orsag, da u zakonskom roku plate predujam za namirenje troškova stečajnog postupka te tvrtke s nešto više od 36.000 kuna utvrđenog duga. Ako vjerovnici dužnika ne postupe u skladu s rješenjem, sud će donijeti odluku o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka, ističe se u sudskoj odluci. Prijedlog za otvaranje stečaja "Studija smijeha" podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da tvrtka stand-up komičarke sredinom veljače ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 154 dana u iznosu od 36.334 kuna te da ima jednog zaposlenog.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

"Studio smijeha" je osnovan u srpnju 2012., a kao direktori su navedeni Marina Orsag i slovenski komičar Andrej Težak. Osim tvrtke "Studio smijeha" je i naziv prvog zagrebačkog comedy cluba, koji je Orsag s Težakom u travnju 2011. otvorila u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, da bi kasnije bio preseljen u Hebrangovu ulicu.

'Studio smijeha' komičarke Marine Orsag je pred stečajem, napravili dug od 36 tisuća kuna
'Studio smijeha' komičarke Marine Orsag je pred stečajem, napravili dug od 36 tisuća kuna

Komičarka se o svemu oglasila i na Facebooku.

- Tijekom pandemije nismo dobili ni jednu lipu poticaja, niti nam je dozvoljeno da stavimo firmu u mirovanje, niti da dam sebi otkaz kao direktor tokom pandemije, već su nastavili naplaćivati doprinose i dug je skočio na ovu visinu. Kada sam otišla na sud, otkazali su ročište bez da nas informiraju i tražili smo da nam daju da ratama otplaćujemo. Niti sam kriminalac, niti idiot ljudski pa da se ta situacija na ovaj način provlači. Ni u jednom trenu nisam ništa ukrala, a stvorila sam scenu bez ijedne jedine lipe pomoći kulturnih institucija, iako su nas dva puta pokrali. I nisam ništa ukrala i varala već sam se kao jako puno poduzetnika tijekom pandemije našla u kaosu - zaključila je.

Klub je prestao s radom u lipnju 2020. zbog, kako je Orsag navela, kulminirajućih troškova uzrokovanih potresom i epidemijom koronavirusa. Marina Orsag, kako se u medijima navodi, najpoznatija je hrvatska komičarka i osnivačica devedeset posto stand up scene u Hrvatskoj. Bila je natjecateljica šeste sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato", a trenutno nastupa u desetoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju".