Show

Komentari 4

Orsag komentirala vijest da joj je tvrtka pred stečajem: 'Nisam ukrala, našli smo se u kaosu...'

Orsag komentirala vijest da joj je tvrtka pred stečajem: 'Nisam ukrala, našli smo se u kaosu...'

Tijekom pandemije nismo dobili ni jednu lipu poticaja, niti nam je dozvoljeno da stavimo firmu u mirovanje, niti da dam sebi otkaz kao direktor tokom pandemije, već su nastavili naplaćivati doprinose i dug je skočio na ovu visinu, tvrdi Orsag

Trgovački sud u Zagrebu pozvao je vjerovnike "Studija smijeha", tvrtke komičarke Marine Orsag, da u zakonskom roku plate predujam za namirenje troškova stečajnog postupka te tvrtke s nešto više od 36.000 kuna utvrđenog duga. Ako vjerovnici dužnika ne postupe u skladu s rješenjem, sud će donijeti odluku o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka, ističe se u sudskoj odluci. Prijedlog za otvaranje stečaja "Studija smijeha" podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da tvrtka stand-up komičarke sredinom veljače ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 154 dana u iznosu od 36.334 kuna te da ima jednog zaposlenog.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Studio smijeha" je osnovan u srpnju 2012., a kao direktori su navedeni Marina Orsag i slovenski komičar Andrej Težak. Osim tvrtke "Studio smijeha" je i naziv prvog zagrebačkog comedy cluba, koji je Orsag s Težakom u travnju 2011. otvorila u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, da bi kasnije bio preseljen u Hebrangovu ulicu.

Komičarka se o svemu oglasila i na Facebooku.

- Tijekom pandemije nismo dobili ni jednu lipu poticaja, niti nam je dozvoljeno da stavimo firmu u mirovanje, niti da dam sebi otkaz kao direktor tokom pandemije, već su nastavili naplaćivati doprinose i dug je skočio na ovu visinu. Kada sam otišla na sud, otkazali su ročište bez da nas informiraju i tražili smo da nam daju da ratama otplaćujemo. Niti sam kriminalac, niti idiot ljudski pa da se ta situacija na ovaj način provlači. Ni u jednom trenu nisam ništa ukrala, a stvorila sam scenu bez ijedne jedine lipe pomoći kulturnih institucija, iako su nas dva puta pokrali. I nisam ništa ukrala i varala već sam se kao jako puno poduzetnika tijekom pandemije našla u kaosu - zaključila je.

Klub je prestao s radom u lipnju 2020. zbog, kako je Orsag navela, kulminirajućih troškova uzrokovanih potresom i epidemijom koronavirusa. Marina Orsag, kako se u medijima navodi, najpoznatija je hrvatska komičarka i osnivačica devedeset posto stand up scene u Hrvatskoj. Bila je natjecateljica šeste sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato", a trenutno nastupa u desetoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju".

Najčitaniji članci