Obavijesti

Show

Komentari 209

Osim Tereze, ljuta je i Zlokić: Zagrebfest se pretvorio u farsu

Osim Tereze, ljuta je i Zlokić: Zagrebfest se pretvorio u farsu
4

Osim Tereze, negodovala je i Jasna Zlokić. Glazbene dive naljutile su se jer su ih na Zagrebačkom festivalu posjeli u 6. red, zajednom s ostalim velikanima hrvatske glazbe

VIDEO

Tereza Kesovija (78) jučer nije mogla sakriti razočaranje organizacijom 64. Zagrebačkog festivala. Umjesto glazbenih velikana koji su pisali njegovu povijest, u prvim redovima su sjedili političari, poput zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića te još nekoliko Bandićevih pročelnika raznih ureda u Gradskoj upravi.

- Na jednom San Remu ne bi se moglo dogoditi da glazbene legende sjede u šestom redu. A nama se to jučer dogodilo usred Zagreba - kaže pjevačica koja je 1962. godine debitirala na ovoj glazbenoj priredbi i kasnije nastupala još mnogo puta.

Osim nje, u šestom redu su završili još neki hrvatski velikani, poput Hrvoja Hegedušića (81), kompozitora Alfija Kabilja (81) i glazbenice Jasne Zlokić (61), koja je također ljutita na organizatore i nije birala riječi. Na pitanje zna li tko je radio raspored sjedećih mjesta u dvorani, Jasna je rekla da nema pojma i da je ni ne zanima.

- Došla sam na Zagrebački festival zbog pijeteta prema jednom festivalu koji je bio iznimno važan i velik i po izvođačima, i po kompozitorima, i po pjesmama koje su se nekoć ovdje pjevale. Nažalost, već odavno od toga nema ništa - rekla je gotovo u dahu i zaključila:

- Mislila sam da dolazim na važan događaj, a sve se to pretvorilo u farsu. Pitate me tko je sjedio u prvim redovima? Nemam pojma, ali sigurno nije nitko tko tamo pripada i kome je tamo mjesto.

Hrvoje Hegedušić, koji je i sam bio direktor Festivala dva puta, i to 2000. godine te zatim od 2005. do 2012. godine, nije imao primjedbi na raspored sjedenja.

- I sam sam bio direktor festivala ukupno osam godina te znam da uvijek prednost imaju sponzori i političari. Nije to ništa čudno, jer bez njih ne bi ni bilo festivala - rekao je kompozitor kojega mnogi i danas pamte po pobjedničkoj 'Baladi iz predgrađa', kad je 1967. godine prepjevao stihove Dobriše Cesarića, te nekoliko godina kasnije kad je s tadašnjom suprugom Majom Perfiljevom napisao pjesmu 'Gazi, gazi srce moje', s kojom je pobijedila Gabi Novak.

Tereza Kesovija je četiri puta pobijedila na Zagrebačkom festivalu i svaki put je dobila nagradu publike. Prvi put bilo je to s pjesmom 'Zaboravi, ako možeš' iz 1975. godine, a onda od 1977. godine tri puta zaredom s pjesmama 'Sve se vraća, sve se plaća', 'Što je ostalo od ljubavi' i 'Na Stradunu', koje su postale evergreeni. Ove godine festivalski pobjednici su Damir Kedžo i Zsa Zsa s pjesmom ‘Sve u meni se budi’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 209
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...