Obavijesti

Show

Komentari 3

Otišao premlad: River Phoenix se pet minuta grčio od droge...

Otišao premlad: River Phoenix se pet minuta grčio od droge...
10

GODIŠNJICA SMRTI Molim vas, dođite odmah! Dođite hitno! Moj brat se grči na pločniku! Ne znam, mislim da je uzeo Valium ili tako nešto! Dođite odmah, molim vas, vikao je uspaničeni Joaquin Phoenix kad je vidio brata

VIDEO

Američki glumac i glazbenik River Phoenix preminuo je 31. listopada 1993. u 24. godini nakon što se ispred kluba 'The Viper Room' počeo grčiti i povraćati. Rodio se 23. kolovoza 1970., a karijeru je započeo sasvim slučajno. Dok je s bratom Joaquinom i sestrama Summer i Rain na cesti pjevao i svirao kako bi skupili novac, primijetila ga je jedna od najboljih agentica u Hollywoodu, Iris Burton. Ubrzo je počeo snimati reklame te zajedno s braćom i sestrama potpisao ugovor za Paramount Pictures.

U dobi od 15 godina dobio je ulogu u filmu 'Stand by Me' kojom si je osigurao zvjezdani status. 

- Toliko sam se poistovjetio s likom kojeg sam glumio da sam bio sretan što sam nakon snimanja imao obitelj kojoj sam se mogao vratiti jer bih inače morao odlaziti psihijatru - rekao je River. 

Iako ovisnost više nije mogao skrivati, počeo je dobivati sve zanimljivije uloge, a zapazili su ga i holivudske velikani koji su u njemu vidjelu potencijal za veliku zvijezdu. Američka Filmska akademija nominirala ga je i za Oscara za ulogu u filmu 'Running on Empty' 1988. Osim glume, River je i svirao i pjevao, govorio je da mu je to bila prava strast dok se glumom bavio iz praktičnih, financijskih razloga kako bi obitelji osigurao lagodan život.

Nakon što je nekoliko dana proveo s prijateljem, gitaristom Red Hot Chili Peppersa, Johnom Fruscianteom, mladi je glumac 30. listopada stigao u holivudski noćni klub The Viper Room, koji je djelom bio u vlasništvu Johnnyja Deppa

- Mi smo, kao društvo, imali rutinu s uzimanjem droga. Prvo smo pušili crack, ili ubrizgavali kokain direktno u venu kako bismo osjetili 90 sekundi električnog odjeka u mozgu. Onda smo uzimali heroin da bismo se spustili i dovoljno smirili kako bismo mogli održavati razgovor nekoliko minuta prije nego što iznova započnemo isti ciklus - piše Riverov prijatelj i bivši frontmen grupe Helonious Monster, Bob Forrest, u svojoj knjizi. 

Forrest je ispričao da se Phoenix, otkad se pojavio u klubu, tresao poput boksača koji je dobio previše udaraca u glavu. Dodao je da je River uz sve droge dodao i Valium. U jednom trenutku je rekao da mu nije dobro te je izašao van. A tad se srušio, počeo grčiti i povraćati.

- Molim vas, dođite odmah! Dođite hitno! Moj brat se grči na pločniku! Ne znam, mislim da je uzeo Valium ili tako nešto! Dođite odmah, molim vas - vikao je uspaničeni Joaquin Phoenix (44), Riverov brat. 

Screenshot

River je ubrzo poplavio, a bolničari su mu dali lijekove ne bi li mu pokrenuli srce, no nije bilo znakova života. Službeno je proglašen mrtvim 31. listopada u dva sata ujutro, a uzrok smrti bio je srčani udar uzrokovan predoziranjem kokainom i heroinom. Kremirali su ga i njegov pepeo rasuli po ranču na Floridi koji je kupio svojoj obitelji. 

Jedan od posljednjih ljudi u Hollywoodu koji je vidio Rivera živog je glumac Leonardo DiCaprio (44), prenosi People. Dok je pričao o filmu s Bradom Pittom (55) i Quentinom Tarantinom (56), Leonardo se prisjetio najtužnijih trenutaka s kojima se susreo u filmskoj industriji. 

- Odrastao sam uz Rivera Phoenixa koji je bio veliki glumac moje generacije i jedino što sam ikad htio je imati priliku rukovati se s njim. Jedne noći na tulumu vidio sam ga kako se penje stepenicama. Nikad ga nisam upoznao, a uvijek sam želio imati susret s njim. Kad sam ga vidio nastala je gužva. Okrenuo sam se i više ga nije bilo - ispričao je Leonardo.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

12:01
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...