Show

Komentari 2

Otkrili stihove pjesme ispod skulpture Lady Di, za sinove i nju imaju posebno značenje...

Otkrili stihove pjesme ispod skulpture Lady Di, za sinove i nju imaju posebno značenje...

Prošloga tjedna prinčevi William i Harry udružili su snage kako bi otkrili kip napravljen u čast majici. Osim što su pomno ispalanirali kako će kip izgledati i što predstavlja, ispred kipa su dodani i stihovi bitne pjesme...

Na dan koji bi bio 60. rođendan princeze Diane, njezini sinovi prinčevi William (39) i Harry (36) otkrili su njen kip u vrtovima Kensingtonske palače u Londonu, gdje je živjela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ispred brončane skulpture, koja prikazuje Dianu s troje djece, na tlu je ploča sa stihovima pjesme koja ima posebno značenje za njene sinove, prenosi People. Radi se o pjesmi "The Measure of A Man" anonimnog autora, a stihovi glase ovako:

'To su mjerila vrijednosti žene kao žene, nevezana za njeno rođenje. Ne koja je bila njezina pozicija, nego je li imala srca? Kako je odigrala ulogu koju joj je namijenio Bog?'

Radi se o pjesmi koja se često čita na sprovodima, a bila je i dio komemoracije za 10. godišnjicu Dianine smrti 2007. godine. U ovom slučaju stihovi su blago promijenjeni, tako da osobne zamjenice odgovaraju ženskom rodu.

Djeca koja su dio skulpture posvećene Diani ne predstavljaju određene osobe, već njezin rad i utjecaj koji je imala kroz život.

- Pamtimo njezinu ljubav, snagu i karakter - rekli su prinčevi, te dodali kako su te kvalitete princeze Diane uzrokovale promjene diljem svijeta, te promijenile nebrojene živote na bolje.

Podsjetimo, ovo je prvi put da su se prinčevi sreli uživo nakon sprovoda njihovog djeda princa Philipa. Iako se činilo da su u dobrim odnosima, princ Harry nepuni dan kasnije otišao je nazad u Ameriku, a neki izvori navode kako su odnosi između prinčeva još uvijek veoma loši.

Najčitaniji članci