Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Otkrivamo vam kako je nastao legendarni hit 'Ti si mi u krvi'

Bez obzira na to koju vrstu glazbe slušali, većina će se glazboljubaca u Hrvatskoj, pa i šire, složiti da je ‘Ti si mi u krvi’ jedna od najljepših ljubavnih pjesama

Privatni album
Foto: Privatni album
32 komentara

Bez obzira na to koju vrstu glazbe slušali, većina će se glazboljubaca u Hrvatskoj, pa i šire, složiti da je ‘Ti si mi u krvi’ jedna od najljepših ljubavnih pjesama ovih prostora. Napisao ju je legendarni skladatelj Kornelije Kovač, a sada je poznato, zahvaljujući priči njegove kćeri, Aleksandre, i kako je pjesma nastala. 

-Obiteljski je dom uvijek bio bučan, pun glazbe i ljudi. K nama su zalazili mnogi, od Zdravka Čolića pa do svih mogućih muzičara koji su se u bivšoj državi bavili popom i rockom. Puno se sviralo i često smo radili zabave. Moju sestru Tinu i mene poslali bi na spavanje, ali bismo čekale sat i pol, a onda smo se polako prikradale i slušale’, otkriva Aleksandra. 

-Moja majka, u trenutku dok pisala Ti si mi u krvi nije bila popularna, bila je samo Kornelijeva supruga. Zato Čolić nije bio baš oduševljen da ona piše tekst za njegovu pjesmu, mislio je da bi to možda trebao biti netko ozbiljniji. Onda je tata tražio da Zdravko da mami šansu, a da Bajaga bude s njom za slučaj da joj treba pomoći. Bajaga i mama su pričali cijelo jedno poslijepodne i od toga nije bilo ništa. Bajaga je rekao da njoj ne treba nikakva pomoć i ona je sama napisala tekst koji je, eto, danas antologija’, ispričala je Aleksandra Kovač.

Pokojna je Spomenka Kovač napisala i tekstove hitova koje su izvodili  Bisera Veletanlić, Kemal Monteno, Neda Ukraden, Nina Badrić i Severina. Prvu priliku za čuti veliki hit uživo imat će Dubrovčani, u subotu, 6. veljače u Revelinu.

Naši partneri pišu
Message