Obavijesti

Show

Komentari 37

Otkrivena imena članova žirija showa 'Tri, dva, jedan - peci!'

Otkrivena imena članova žirija showa 'Tri, dva, jedan - peci!'
2

Na putu do titule najboljih slastičara amatera nove sezone showa 'Tri, dva, jedan – peci!' natjecatelji će morati proći strog, ali pravedan sud tročlanog žirija vrhunskih eksperata na domaćoj gastro sceni

VIDEO

Tomislav Špiček, Tea Mamut i Žakline Troskot će parove savjetovati, podučavati, hvaliti, ali i kritizirati u pripremi najslasnijih recepata!

- Jako me veseli što sam član žirija u novoj sezoni 'Tri, dva, jedan – peci!'. To je za mene novo, vrlo zanimljivo iskustvo u kojem sam uz bok vrhunskim kolegama te ću iz prve ruke vidjeti kako se natjecatelji odnose prema slasticama. Kod ocjenjivanja ću pokušati održati omjer strogoće i pravednosti, no svakako ću pokušati obrazovati natjecatelje amatere, dijeliti im savjete, pokazati gdje mogu poradit - otkriva Tea Mamut, jedna od najperspektivnijih hrvatskih slastičarki i jedina Hrvatica koja je završila ‘kulinarski Harvard’.

Naime, Tea je ponosna vlasnica diplome iz menadžmenta slastičarstva i pekarstva Američkog kulinarskog instituta (Culinary Institute of America - CIA) te je stažirala uz bok svjetskim chefovima u New Yorku, čak i u čuvenom restoranu 'Daniel' s 3 Michelin zvjezdice. Njezine su deserte mogle kušati brojne holivudske zvijezde, a zahvaljujući svojoj strasti prema slasticama, obišla je svijet.

Druga dama u žiriju, Žakline Troskot, ostvarila je svoj san i ostavila siguran posao, školovala se za slastičara i otvorila slastičarnicu 'Amelie' koja je u vrlo kratko vrijeme postala jedno od najpopularnijih zagrebačkih mjesta za sladokusce. Jedina je članica žirija koja je već imala priliku sudjelovati u showu 'Tri, dva, jedan – peci!' kao gostujući član žirija, stoga zna kako će natjecateljima u studiju biti istovremeno stresno, poučno i zabavno.

Žakline također zna da svaki slastičar ne mora nužno znati napraviti baš svaku slasticu, ali su zato vježba i praćenje recepture itekako neophodni kako bi se došlo do željenog rezultata.

- Nekoliko puta mi se dogodilo da kolač izgleda savršeno, no okus ga nije pratio. No s vremenom sam pronašla dobar omjer sastojaka i zapisala recept. Moram priznati da su kremšnite moja boljka. U nekoliko uzastopnih navrata sam ih pokušala pripremiti onako kako bih ja voljela, ali uvijek neuspješno. Moraju biti pjenastog okusa, ali nikako čvrste i poput pudinga, što je zaista teško dobiti - objasnila je Žakline koja će natjecatelje i ove sezone rado savjetovati, ali će i udijeliti kritiku kada bude potrebno.

Najpopularniji zagrebački kuhar i jedno od najpoznatijih TV lica gastronomskih emisija itekako je svjestan da će i žiri i natjecatelji imati pune ruke posla jer u slastičarstvu nema mjesta improvizaciji.

- Kuhar može nekom jelu dati neki svoj 'touch', malo ga promijeniti. Ali kolač moraš nekoliko puta kušati dok ne dođe do savršenosti okusa. No te se recepture obavezno i u potpunosti moraš držati do kraja, jer u protivnom nećeš dobiti ono što si želio - priznaje Tomislav Špiček koji obožava tradicionalne, domaće kolače kod kojih postoje zlatna pravila poput onih da se vučena tijesta moraju odmarati, a dizana se izrađuju u zatvorenom prostoru bez propuha. 

- Veseli me što ću i ja imati priliku naučiti pokoju novost o slasticama, i to od dvije dame koje su vrhunske majstorice u svom zanatu - otkriva Špiček dodajući da će i u 'Tri, dva, jedan – peci!' biti svoj: strog, ali s razlogom. 

Članovi žirija vesele se svojoj novoj ulozi donositelja odluka o slastičarskoj sudbini natjecateljskih parova, budućih sudionika najslađeg okršaja RTL-a koji će vrlo skoro krenuti s emitiranjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...