Obavijesti

Show

Otvoreno 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec

Otvoreno 4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec
18

Veselo je bilo u petak u Križevcima na Trgu Antuna Nemčića na kojem je održano prvo ovogodišnje izlučno natjecanje 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec

Veselo je bilo u petak u Križevcima na Trgu Antuna Nemčića na kojem je održano prvo ovogodišnje izlučno natjecanje 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec. Timovi iz sjeverozapadnog dijela Lijepe naše pred brojnim su posjetiteljima i uz taktove grupe Joy dali sve od sebe ne bi li impresionirali gastro sud, ali i predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović nakon čijeg je posjeta natjecanje i službeno započelo simboličnim prvim paljenjem roštilja u 13 sati i 30 minuta.

Prije toga vrijedni su amateri i profesionalci meso pripremali za pečenje mariniranjem i začinjavanjem, a da su u tome neki pretjerali primijetio je predsjednik gastro suda Branko Ognjenović koji je po proglašenju pobjednika prejak okus kušanih jela naveo kao glavnog krivca za manje dodijeljenih bodova pojedinim timovima.

Popularnog chefa predsjednici Grabar-Kitarović predstavila je autorica projekta Irena Jelić koja je predsjednicu i dočekala te ju upoznala s natjecanjem. Prilikom ovog kratkog susreta Grabar-Kitarović je akademiku kulinarstava otkrila da osim ćevapčića voli i dobar steak sa žara.

S njom bi se sigurno složili i brojni natjecatelji koji su svoju vještinu morali pokazati u 5 kategorija, što nije bio nimalo lak zadatak. U tome je bila najuspješnija Udruga Mladi kuhar iz Križevaca koja se sa 177 bodova plasirala u finale Zlatnog ćevapa. Samo dva boda dijelilo je od pobjede Apostole Darija Turkušića, dok je treće mjesto pripalo UVV Bilikum Dragutina Matusa. Tročlani slavljenički tim predvodio je kuhar Valentino Štubelj, a u pripremi, pečenju i serviranju pomagali su mu braća Jura Jačmenjak, konobar i Josip Jačmenjak, također kuhar. Najsimpatičnijom ekipom u Križevcima jednoglasno je proglašen Hrvatski domobran, ujedno i najstariji tim na natjecanju. Kada je ocjenjivanje bilo gotovo napokon su se mogla opustiti i preostala dva člana gastro suda, chef Nenad Orag i zamjenik gradonačelnika grada Križevaca Tomislav Katanović.

A dok su oni radili, posjetitelji su se zabavljali u nagradnim natjecanjima PIK pogodi tko sam, Jamnica Gajbomjer, Mlinar Tortomlat te Permetal kviz uz uživanje u PIK čevapčićima u Mlinar somunu, Osječkom 1664, Jani, Jamnici, graševini Vina Belje te svježim salatama s Kiskom.

4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održalo se i u nedjelju 26. travnja u Umagu, a 1.5. na zagrebačkom Jarunu slijedi 3. po redu izlučno natjecanje u organizaciji 24sata, uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.

Prati specijalnu rubriku na 24sata.hr  u kojoj donosimo više informacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja