Obavijesti

Show

Komentari 34

Ovako neke od najljepših žena 20. stoljeća izgledaju danas

Ovako neke od najljepših žena 20.  stoljeća izgledaju danas
1

Za ovim ljepoticama u prošlom su stoljeću uzdisali milijuni muškaraca diljem svijeta, a one su elegantno starile i do danas su uspjele sačuvati šarm i karizmu koji su ih proslavili

VIDEO

Iako su danas u mirovini više se uglavnom ne pojavljuju na filmskom platnu, i dalje su zanimljive javnosti i o njima se rado govori, posebno u kontekstu ljepote i seksepila.

Brigitte Bardot

Krajem pedesetih i šezdesetih ova bezvremenska ljepotica bila je oličenje seksepila, ženske senzualnosti, šarma i neodoljive privlačnosti. Na filmskom platnu debitirala je 1952. godine u filmu 'Ludi od ljubavi'. Karijera mlade Brigitte Bardot krenula je uzlaznom putanjom nakon angažmana u filmu 'I Bog stvori ženu' koji joj je donio svjetsku slavu i zavidne sume na bankovnom računu.

Pixsell

U životu je imala više od sto ljubavnika među kojima su bile i žene. Čak četiri puta je pokušala počiniti samoubojstvo, a patila je i od depresije. Govorila je kako nije stvorena za majčinstvo, iako ima sina Nicolasa s kojim nije u dobrim odnosima. Život je posvetila životinjama i borbi za njihova prava.

Kultna plavuša danas ima 82 godine i dalje je inspiracija brojnim umjetnicima. Izbjegava crvene tepihe i nikada se nije podvrgnula plastičnim operacijama.

PARIS : Brigitte Bardot

1973. godine oprostila se od filmskog svijeta, a 1992. se udala za četvrtog muža, Bernarda d'Ormalea. s kojim danas živi na imanju u St. Tropezu okružena brojnim životinjama kojima je vrlo posvećena. Zbog artritisa ne može hodati bez štapa.

Gina Lollobrigida

Rođena je 4. srpnja 1927.godine u malenom mjestu pedesetak kilometara udaljenom od Rima, a otkrivena je na jednom izboru ljepote u Italiji. Željela je studirati likovnu umjetnosti, ali je ipak završila na filmu, prije svega zahvaljujući svojoj ljepoti.

Prvu filmsku ulogu dobila je 1946. godine u filmu 'Crni orao', a nakon toga su joj se otvorila mnogobrojna vrata filmske industrije. Dobila je poziv iz Hollywooda i to od filmskog mogula Howarda Hughesa, ali odbila je potpisati ugovor jer je bio na engleskom jeziku. Tražila je prijevod, a njega je to uvrijedilo i nikada nije došlo do proboja u na američko tržište zbog čega se vratila u Rim. 

Koliko je bila lijepa govori i činjenica da ju je policija, kada se 1953. pojavila u Cannesu, morala spašavati od najezde muškaraca koji su je željeli dotaknuti.

Imala je buran ljubavni život i bila je upletena u veliki skandal oko navodnog vjenčanja sa znatnom mlađim Španjolce za koga je tvrdila da ju je prevario.

Republic Day Celebration At The Quirinal-

Iako ima 89. godina i dalje blista gdje god da se pojavi. Glumačku karijeru zamijenila je novinarskom, a  70-ih godina je bila među malobrojnima koji su uspjela dobiti intervju s Fidelom Castrom.

Izdala je nekoliko knjiga, a 2013. godine je prodala svoju kolekciju nakita i donirala 5 milijuna dolara za istraživanje liječenja matičnim stanicama. Živi na Siciliji na svom ranču.

Claudia Cardinale

Filmska rođena je 15. travnja 1938. godine u Tunisu. Proslavila se ulogama u legendarnim filmovima 'Osam i pol i 'Bilo jednom na Divljem zapadu'.

Godine 1957. talijanska ambasada dodijelila joj je titulu najljepše žene talijanskog podrijetla, što joj je donijelo mogućnost da u domovini okuša kao glumica.

247039271

Udala se za talijanskog producenta Franca Cristaldija 1966. godine, ali se razvela devet godina kasnije. Njezin dugogodišnji partner je Pasquale Squitieri, sa kojim ima i dijete.

Cardinale danas ima 78 godina i veliki je borac veliki borac za prava žena i homoseksualaca, a od ožujka  2000. godine je i član UNESCO-a.

Rome, Italy. 13th Oct, 2016. Claudia Cardinale during the Film Festival, Eleventh Edition. Red carpet with Moonlight. © Andrea Ronchini/Pacific Press/Alamy Live News

Los Angeles Times svrstao ju je na popis 50 najljepših žena svih vremena.

Sofia Loren

Prediva Sofia imala je buran život. Jedna od najvećih zavodnica na kugli zemaljskoj, bila je na nišanu lopova, seksualno ju je uznemiravao Marlon Brando, a nekoliko tjedana je čak bila i u zatvoru. Objavila je memoare pod nazivom 'Jučer, danas, sutra' u kojima je opisala svoj život.

Za potrebe biografije, legendarna diva premotala je film svog života sve do djetinjstva obilježenog vanbračnim rođenjem, ratom i bijedom. Prisjetila se i svojih prvih koraka u svijetu mode, a potom i filma, suradnje sa kolegama, teških trenutaka i iskušenja.

Prvu veliku ulogu dobila 1953. u filmskoj verziji opere 'Aida', i to zato što je njezina slavnija zemljakinja Gina Lollobrigida odbila ulogu. Godinu dana kasnije snimila je dva filma, a u tom periodu dogodila su se dva poznanstva koja su bila presudna za njen život i karijeru.. Upoznala je redatelja Vittoria De Sicu i glumca Marcella Mastroiannija.

24sata

De Sica će je 1961.godine s ulogom Cesirae odvesti do Oscara, prvog u njezinoj karijeri i prvog dodijeljenog gumici u inozemnom filmu.

Pred njom su ničice padali Richard Burton, Marlon Brando i Peter Sellers. Čak ju ni bračna ponuda Careyja Granta nije odvratila od 22 godine starijeg, oženjenog i za glavu nižeg producenta Carla Pontija koji je bio njezina najveća ljubav. Imala je dva spontana pobačaje i majka je dvoje djece.

Pixsell

Ovoj ljepotici godine ne mogu ništa, a u 72. godini pozirala je za kultni Pirellijev kalendar.
Kada joj je 2007. umro suprug, Sofija je rekla da se više nikada neće udavati, te da ga nitko ne može zauzeti njegovo mjesto u njenom srcu.

U rujnu je proslavila 81. rođendan, a nikada se nije iskoristila 'pogodnosti' plastične kirurgije.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...