Obavijesti

Show

Komentari 2

Ove priče su dokaz da ljubav ponekad nema rok trajanja

Ove priče su dokaz da ljubav ponekad nema rok trajanja

Iako su neke od ovih priča izmišljene i stare nekoliko stoljeća, one su još i danas veoma aktualne. Uoči Valentinova donosimo neke od najljepših ljubavnih priča

VIDEO

Neki tvrde da je ljubav najljepši osjećaj koji može obuzeti ljudsko biće, dok se drugi kunu da nema veće nesreće nego da se zaljubite. Na Dan zaljubljenih donosimo vam izmišljene te priče prema istinitom događaju koje su ušle u povijest te još i danas mnoge fasciniraju.

Romeo i Julija

Vjerojatno najpoznatija ljubavna priča je dramsko djelo Williama Shakespeara. Govori o zabranjenoj vezi dvoje mladih čija je ljubav pobjedila mržnju između dvije obitelji, ali im sudbina ipak nije bila naklonjena. Romeo i Julija mislili su kako su ostali jedan bez drugog pa su ispili otrov.

Tristan i Izolda

Ova srednjovjekovna ljubavna tragična priča u kojoj se glavni junak Tristan radi djelovanja napitka zaljubljuje u izabranicu svog ujaka Izoldu, inspirirala je mnoga umjetnička djela od kojih je najpoznatija istoimena Wagnerova opera.

Kleopatra i Marko Antonije

Marko Antonije ostavio je svoju suprugu radi lijepe Kleopatre, a njegov brat Oktavijan poveo je rimsku vojsku kako bi napao Egipat. Poznati ljubavnici nakon toga su počinili samoubojstvo.

Lord Nelson i Lady Emma Hamilton

Emma je bila muza umjetnika Georgea Romneya koji je njenu ljepotu prikazivao na slikama. Bila je udana za Williama Hamiltona, dok je britanski admiral Lord Nelson bio u braku s Fanny. Kada su se Emma i Nelson upoznali, on ju je toliko opčinio da se ona onesvjestila.

 

Voltaire i Emilie du Chatelet

Emilie je bila u braku s markizom du Chateletom, a intimno se družila s Voltaireom. Svoju vezu nisu skrivali  - nije ih bilo briga što drugi misle, a čak su zajedno živjeli u kući koja je bila u vlasništvu njezinog supruga. Bili su zajedno do Emilieine smrti 1749. godine.

Car Nikola II i Aleksandra Feodorovna

Nikola se zaljubio u njemačku princezu Aleksandru, a iako se njihova obitelj tome protivila par je odlučio ostati zajedno. Kada su boljševici zarobili carsku obitelj, Aleksandra i Nikolaj su zajedno pogubljeni.

John Keats i Fanny Brawne

Zbog zabrane roditelja, par nije mogao provoditi mnogo vremena zajedno. Ubrzo nakon zaruka John je obolio od tuberkuloze i umro. Nakon njegove smrti Fanny je kosu ošišala na kratko te je nosila crninu i prsten koji je dobila od Johna. Udala se 12 godina kasnije, a svojoj djeci je često pričala o nikad prežaljenoj ljubavi.

Kraljica Viktorija i princ Albert

Njihov brak nije bio kao drugi dogovoreni brakovi, naime Albert i Viktorija ludo su se voljeli. Njimački princ odmah ju je oborio s nogu, a njihova prva bračna noć bila je jako strastvena.

- To je bilo ugodno i zbunjujuće iskustvo. Ja nikada nisam tako provela večer. Njegova pretjerana ljubav i naklonost dali su mi osjećaj nebeske ljubavi i sreće. Uzeo me u naručje i samo smo se ljubili - rekla je.

Kada je Albert umro od tifusne groznice, Viktorija je bila slomljena. U javnosti nije pokazivala lice tri godine. Iako je vladala još 40 godina nakon toga, nosila je crninu do smrti. 

Princ Edward i Wallis Simpson

Edward VII. zaljubio se u Wallis Simpson koja nije mogla postati britanska kraljica zbog toga jer je iza sebe imala dva razvoda. Kad je Edward postao kralj bili su ljubavnici. Nekoliko godina kasnije, odlučio je abdicirati kako bi bio u braku s ženom koju je volio. 

Juan i Eva Peron

Ovaj ljubavno-politički par promijenio je sliku Argentine te postao veoma omiljen u narodu. Peronovi sljedbenici još i danas hvale njegovu politiku koja je smanjila siromaštvo i omogućila više radnih mjesta. Ostali su zajedno sve do njene smrti. 

Richard Burton i Elizabeth Taylor

Zaljubili su se na snimanju filma o ljubavi Marka Antonija i Kleopatre. Iako su oboje u to vrijeme bili u braku, Taylor s četvrtim mužem Eddiejem Fisherom, a Burton s prvom ženom Sybil Williams, ubrzo su se ludo zaljubili i podigli ogromnu prašinu - kako ljubavnu, tako i medijsku.

Vjenčali su se i rastali dva puta, a glumac je navodno prije smrti izjavio kako ga njegova bivša i dalje fascinira. Niti Taylor se s godinama nije 'popravila'. I ona je pred kraj života navodno priznala kako je bila potpuno uvjerena da će njih dvoje i treći put izgovoriti sudbonosno 'da'.

 

Scarlett O'Hara i Rhett Butler

Film 'Zameo ih vjetar' nastao je prema istoimenom romanu spisateljice Margaret Mitchell. U ovoj priči pratimo mladu Scarlett koja je zapela za oko šarmeru Rhettu.  On će uspjeti osvojiti njeno srce, ali njihova ljubav neće imati sretan kraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija