Obavijesti

Show

Komentari 12

Paraolimpijac Lovro s glasom zvijezde: Huljića sam rasplakao

Paraolimpijac Lovro s glasom zvijezde: Huljića sam rasplakao
4

Lovro Dokić ima 17 godina i najmlađi je paraolimpijac alpskog skijanja u Hrvatskoj. Pjeva u janjevačkoj klapi, svira klavijature, trenira plivanje, skija, glumi, a u ‘Zvijezdama’ se nada da će doći do finala

VIDEO

Zagrepčanin Lovro Dokić (17) na svijet je došao bez lijeve podlaktice, ali to ga nije spriječilo da svira klavir, pjeva i bavi se skijanjem. Prošle je godine postao najmlađi paraolimpijac u Hrvatskoj. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Lovro Dokić 01:42

- Ne smatram to hendikepom i uopće ne volim tu riječ. Odmalena su me učili da je to normalna stvar pa sam tako počeo svoj nedostatak pretvarati u prednost - rekao je samouvjereni Lovro, koji pjeva u janjevačkoj klapi.

- S prijateljima sam osnovao klapu Glam. Cijelo to društvo su Janjevci, a glazbeni stručnjaci imaju visoko mišljenje o janjevačkim klapama  - objašnjava. U show 'Zvijezde - ljetni hit' prijavio se sam jer je vjerovao kako je njegov glas dovoljno dobar da prođe audiciju. Ipak nije očekivao da će rasplakati jednog od glazbenih velikana - Tončija Huljića (57).

- Čast mi je nastupati ispred takvih profesionalaca koje volim, slušam i jako poštujem. Ako bih morao odabrati najdražeg, dvoumio bih se između gospodina Huljića i gospodina Graše, ali mislim da bi ipak Huljić presudio - govori nam Lovro. Osim Petra Graše (43) glazbeni uzor mu je i Oliver Dragojević, ali zašto bi na kraju prevagnuo Tonči, ima više razloga.

- Kako ja volim reći, ‘grande padre’ Tonči Huljić, kao i cijela njegova obitelj. Izbacivali su, a i dalje izbacuju hit za hitom koje su slušali moji roditelji, a sad slušam i ja - rekao je. Uz pjevanje Lovro se bavi i glumom, i to od pete godine, glumio je u dva kratkometražna filma, a za Olimpijske igre u Pyeongchangu pripremao se četiri godine.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

- Državni sam prvak već nekoliko godina zaredom, a kao šećer na kraju su došle i Igre, na kojima sam ostvario vrlo zadovoljavajuć plasman kao najmlađi sportaš na startu - komentira Lovro. Trenutačno pohađa srednju školu za medijskog tehničara, a san mu je jednog dana raditi na televiziji te mu nije bitno hoće li biti iza ili ispred kamere.

- Za školu smatram da je najbolji korak koji sam poduzeo. Kad bih pobijedio, bio bih presretan zbog ljetnog hita, a novčani dio bih volio uložiti u posao kojim bi se dalje bavio - ispričao je. Posebnu taktiku za pobjedu u showu nema, ali nikad ne dopušta da ga “pojede trema”.

- Život nosi pobjede i poraze. Smatram da sam za svoje godine napravio već jako puno, stoga se trudim da tako i ostane. Nije fora u tome da se uklopiš nego da se ističeš - poručuje Lovro.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao