Obavijesti

Show

Komentari 1

Pero Galić i Ivan Zečić: Dali smo srce u navijačku pjesmu, nismo razmišljali hoće li se čuti u Katru

Pero Galić i Ivan Zečić: Dali smo srce u navijačku pjesmu, nismo razmišljali hoće li se čuti u Katru
5

Galić s Igorom Delačom, Ivanom Penezićem, Giulianom i Mariom Rothom pjeva novu navijačku pjesmu. Imaju i sjajan spot u kojemu je Hrvatska prikazana od sjevera do juga

Ako netko zaslužuje to čudo povratka reprezentativaca sa zlatnom medaljom, onda smo to definitivno mi, hrvatski navijači. Ipak se najviše veselimo tome, u odnosu na sve ostale nacije, pa bi bilo fer od Djeda Božićnjaka da nam pokloni to iskustvo za Božić, rekao je glazbeni producent Ivan 'ZETZ' Zečić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uoči utakmice Hrvatske s Marokom na SP-u u Katru objavio je navijačku pjesmu 'Idemo Hrvatska'. Reakcije na pjesmu su pozitivne, a dodaje kako nije razmišljao hoće li se pjesme čuti i u Katru. Sve to, kaže, ovisi o publici, a s obzirom na komentare, ne bi ga iznenadilo. Iz HNS-a su mu rekli da je pjesma odlična i da je jako hitoidna.

- S obzirom na to da vjerojatno imaju najiskusnije uho kad su u pitanju navijačke pjesme, vjerujemo da je to dobar znak - kaže. Pjesmu pjeva pet vokala, snimana je u dva studija, a u izradu lyric videa bilo je uključeno više ljudi, uključujući i one iz HNS-a te s nekih TV postaja. Svi vjeruju u najbolje. Ako se ide po logici da smo 1998. bili treći, 2018. drugi... nameću se i razmišljanja o plasmanu na ovom prvenstvu.

- Uopće si ne mogu zamisliti koje bi ludilo bilo povratak reprezentativaca sa zlatom. Mislim da bi se dresovi nosili preko jakni i da bi porasla prodaja navijačkih šalova - kaže Zečić.

Brazilka Anny sa zagrebačkom adresom spremna za navijanje: 'Ovo se nikad neće promijeniti'
Brazilka Anny sa zagrebačkom adresom spremna za navijanje: 'Ovo se nikad neće promijeniti'

- Čemu pitanje uopće, najbolji smo sigurno. Pokazali smo to puno puta, tako da vjerujem u finale, a potom i pobjedu na prvenstvu - dodao je Pero Galić, frontmen Opće opasnosti.

Galić s Igorom Delačom, Ivanom Penezićem, Giulianom i Mariom Rothom pjeva novu navijačku pjesmu. Imaju i sjajan spot u kojemu je Hrvatska prikazana od sjevera do juga. Tu su i kadrovi iz prijašnjih utakmica reprezentacije, snimke s dočeka 'vatrenih' iz Rusije, kao viceprvaka.

storyeditor/2022-11-24/PERO_DRES_SRCE.jpg

- Tražili smo baš one kadrove s jakim emotivnim nabojem i nebrojeno puta osjetio sam knedlu u grlu gledajući to ludilo jer sam i sam bio negdje u toj masi navijača i doživio tu euforiju. Kad sam prvi put vidio video koji je montirao Marko Džavić, definitivno sam doživio nalet nekih čudnih pozitivnih emocija - priča Zečić. Galić pak kaže da uopće ne bi radili pjesmu bez da u nju ne ugrade i srce.

- Tako da srce igra brže no inače, ponos, vjera i ljubav prema domovini, to nas sve vodi, siguran sam - kaže Galić.

Hoće li se nogomet gledati po školama? 'Da im ne dozvolimo, većina ne bi došla na nastavu'
Hoće li se nogomet gledati po školama? 'Da im ne dozvolimo, većina ne bi došla na nastavu'

Jako bi ih veselilo da se ponovno slavi po gradovima, a fenomenalan osjećaj bi bio da je u pozadini tog ludila njihova pjesma. Posebice jer ima drugačiju energiju i koncept od ostalih navijačkih pjesama. Jedva čekaju saznati kako će se 'Idemo Hrvatska' uklopiti u proslave.

- Apsolutno se ne usudim to izgovoriti, ali imam jako lijep predosjećaj. Vidjet ćemo - kaže Zečić. Dotad, oboružani navijačkim rekvizitima, čekaju utakmicu s Kanadom.

- Vjerujem da svi isto reagiramo na tijek utakmica, a posebno kad igra reprezentacija. I znamo svi da je puuuuno lakše gledati nego igrati, pa onda i svi mi imamo bolja rješenja za neke situacije u utakmici. Volimo kad je sve OK, kad pobjeđujemo, ali se i ljutimo kad nije tako. No neka momci zaigraju i pobijede, a mi ćemo slaviti - raduje se Galić.