Obavijesti

Show

Komentari 1

Pijanist uplovio s klavirom u more: 'Za sve velike stvari u životu moraš pomalo biti i lud'

Pijanist uplovio s klavirom u more: 'Za sve velike stvari  u životu moraš pomalo biti i lud'
15

'Bio je to veseli dvosatni ples tijekom kojeg sam nježno tapkao po pontonu u nadi da i ja i moji instrumenti nećemo završiti pod morem! Ima nešto u onoj izreci da sreća prati hrabre' - rekao je glazbenik

VIDEO

Hrvatskog jazz pijanista Zvjezdana Ružića (32) mnogi se sjećaju kada je 2019. na pontonu, usred maksimirskog jezera, svirao klavir.

Zvjezdan Ružić je imao koncert u uvali Verige na Brijunima...
Zvjezdan Ružić je imao koncert u uvali Verige na Brijunima...

Sada je otišao korak dalje, snimio je spot s klavirom u moru u srcu Jadrana, na plaži Sakarun na Dugom otoku. 

- To je moja omiljena plaža, tamo ljetujem, a njoj sam posvetio prije tri godine skladbu 'Sakarun'. Ova ideja da s klavirom zaplovim u more, zadnje tri godine u meni kuha, ali je trebalo dovoljno hrabrosti i rizika kako bi ovo izveo - govori Zvjezdan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On za ovu 'ludost' nije imao isti klavir kao i onaj na Maksimiru, htio je bijeli, koncertni klavir kojeg mu je omogućila Yamaha Music Europe.

- Sve je ovo bilo jako ludo i riskantno, ali nisam odustao od svoje vizije. Predugo sam ovo sve čekao. Poželio sam imati ovaj ponton u spotu, iako sam znao da nije bio adekvatan za tako nešto, dok se moja produkcijska ekipa tresla od straha. Ali za sve velike stvari u životu, moraš biti pomalo i lud.

Svi sretni prolaznici tog dana na plaži imali su nevjerojatan prizor za vidjeti.

- Kada je ekipa iz Yamahe postavljala klavir na ponton, zamolio sam menadžericu Martinu Crnolatec da otvori račun u beach baru i pozove sve ljude s plaže u bar. U pola sata se ispraznila i oni su dva sata promatrali moju plovidbu s klavirom. Hvala im na tome -  objašnjava glazbenik čiji je spot u utorak 13. travnja ugledao svjetlo dana.

Buduće lude ideje s klavirom Zvjezdan nije htio otkriti, kao niti svoje želje za daljnje nastupe.  Ali priznao je da je imao dogovorenu japansku turneju, koju je poremetila pandemija.

- Ta turneja je trebala započeti na čuvenom Tokyo Jazz Festivalu, ali je pandemija odgodila moje putovanje. Ne brinem se, Pianotron je projekt koji je tek započeo i osjećam da najbolje tek dolazi - pojašnjava.

Bojao sam se da klavir od 1,5 mil. kuna ne propadne u jezero
Bojao sam se da klavir od 1,5 mil. kuna ne propadne u jezero

Početkom jeseni objavit će novi album, dok se koncerti dogovaraju za ljeto. Uz to radi i na projektu sa svim srednjim školama i glazbenim akademijama u Hrvatskoj

- Snimio sam desetak videa pod nazivom 'Na svome putu'. Već sada su reakcije profesora i učenika jako lijepe, tako da sam jako ponosan na to, tu smo jedni da druge inspiriramo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...