Show

Komentari 1

Pijanist uplovio s klavirom u more: 'Za sve velike stvari u životu moraš pomalo biti i lud'

Pijanist uplovio s klavirom u more: 'Za sve velike stvari  u životu moraš pomalo biti i lud'

'Bio je to veseli dvosatni ples tijekom kojeg sam nježno tapkao po pontonu u nadi da i ja i moji instrumenti nećemo završiti pod morem! Ima nešto u onoj izreci da sreća prati hrabre' - rekao je glazbenik

Hrvatskog jazz pijanista Zvjezdana Ružića (32) mnogi se sjećaju kada je 2019. na pontonu, usred maksimirskog jezera, svirao klavir.

Sada je otišao korak dalje, snimio je spot s klavirom u moru u srcu Jadrana, na plaži Sakarun na Dugom otoku. 

- To je moja omiljena plaža, tamo ljetujem, a njoj sam posvetio prije tri godine skladbu 'Sakarun'. Ova ideja da s klavirom zaplovim u more, zadnje tri godine u meni kuha, ali je trebalo dovoljno hrabrosti i rizika kako bi ovo izveo - govori Zvjezdan.

On za ovu 'ludost' nije imao isti klavir kao i onaj na Maksimiru, htio je bijeli, koncertni klavir kojeg mu je omogućila Yamaha Music Europe.

- Sve je ovo bilo jako ludo i riskantno, ali nisam odustao od svoje vizije. Predugo sam ovo sve čekao. Poželio sam imati ovaj ponton u spotu, iako sam znao da nije bio adekvatan za tako nešto, dok se moja produkcijska ekipa tresla od straha. Ali za sve velike stvari u životu, moraš biti pomalo i lud.

Svi sretni prolaznici tog dana na plaži imali su nevjerojatan prizor za vidjeti.

- Kada je ekipa iz Yamahe postavljala klavir na ponton, zamolio sam menadžericu Martinu Crnolatec da otvori račun u beach baru i pozove sve ljude s plaže u bar. U pola sata se ispraznila i oni su dva sata promatrali moju plovidbu s klavirom. Hvala im na tome -  objašnjava glazbenik čiji je spot u utorak 13. travnja ugledao svjetlo dana.

Buduće lude ideje s klavirom Zvjezdan nije htio otkriti, kao niti svoje želje za daljnje nastupe.  Ali priznao je da je imao dogovorenu japansku turneju, koju je poremetila pandemija.

- Ta turneja je trebala započeti na čuvenom Tokyo Jazz Festivalu, ali je pandemija odgodila moje putovanje. Ne brinem se, Pianotron je projekt koji je tek započeo i osjećam da najbolje tek dolazi - pojašnjava.

Početkom jeseni objavit će novi album, dok se koncerti dogovaraju za ljeto. Uz to radi i na projektu sa svim srednjim školama i glazbenim akademijama u Hrvatskoj

- Snimio sam desetak videa pod nazivom 'Na svome putu'. Već sada su reakcije profesora i učenika jako lijepe, tako da sam jako ponosan na to, tu smo jedni da druge inspiriramo. 

Najčitaniji članci