Obavijesti

Show

Komentari 14

Platili za festival 150.000 kuna pa se razgolitili usred pustinje

Platili za festival 150.000 kuna pa se razgolitili usred pustinje
16

Cijena festivala nije fiksna, ali sve na festivalu skupo se plaća. Magazin Money izračunao je da je 15.000 kuna potrebno kako bi došli na festival. Za deset dana to bi onda iznosilo oko 150.000 kuna

Posjetitelje festivala 'Burning Man', kojeg mnogi nazivaju najluđim na svijetu, nisu zaustavile ni više temperature nego inače. Svake godine u Nevadi, točnije u pustinji Black Rock, bude festival od posljednje nedjelje u kolovozu do prvog ponedjeljka u rujnu. Ove godine trajao je od 25. kolovoza do 3. rujna, a svjetlost dana ugledao je 1986. u San Franciscu. 

Na festivalu je već postala tradicija paljenje drvene konstrukcije, ali i dolazak u sve neobičnijim outfitima. Sudionici mogu izraziti svoju kreativnost kroz modne kombinacije, a jedno od glavnih načela festivala je povezanost zajednice. 

Cijena festivala nije fiksna, ali sve na festivalu skupo se plaća. Magazin Money izračunao je da je minimalno 15.000 kuna potrebno kako bi došli na festival. Za deset dana to bi onda iznosilo oko 150.000 kuna. 

Ove godine na festivalu 'Burning Man' bila je i manekenka Demi Rose (24) koja je karijeru započela kao model za donje rublje. Na sebi je odjenula zlatnu kreaciju koja je pokrila jedino 'škakljive' dijelove tijela. 

Amazonov osnivač Jeff Bezos (55), Googleov osnivač Larry Page (46), prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg (35) i mnogi drugi proteklih godina su bili na festivalu.