Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
91 komentara

Finale uspjeli izboriti plesački par Emil i Matea i Ritam zona

Ocjenjivanje vaše izvedbe je podcjenjivanje. Ono što vas dvoje jeste i što nudite je ono što umjetnost predstavlja za mene, rekla je Tomčić o nastupu Emila i Mateje

Foto: Nova TV/Screenshot

Petu polufinalna večer otvorili su Emil i Matea koji zajedno plešu već pet godina. Riječi pohvale Martina je jedva izustila.

- U audicijskom dijelu ostavili ste iznimno snažan dojam na mene. Ocjenjivanje vaše izvedbe je podcjenjivanje. Ono što vas dvoje jeste i što nudite je ono što umjetnost predstavlja za mene. Reći ću vam najiskrenije hvala - izjavila je Martina, piše Showbuzz.

- Svaka riječ je suvišna. Svi smo žalili što niste osvojili zlatni gumb. Audicija je bila nevjerojatna i nismo mogli vjerovati da bi danas moglo biti ovako. Ja sam i dirnut i sretan i oduševljen - nadovezao se Janko.

Oduševljenje nije krila ni Maja. Njihova izvedba za nju je još na audiciji bila pobjednička.

- Mislila sam da ne možete izvesti nešto bolje, a ovo danas bilo je još pet puta bolje. Generalno sam protiv toga da ljudi mijenjaju privatno i poslovno, a u vašem slučaju to je pod obavezno. Ako vi ne uđete u finale ja se selim iz države. Ovo je van svake pameti koliko je dobro - izjavila je Šuput.

Davor Bilman svoj je komentar umjesto riječima iskazao gestom. Ustao je i zapljeskao paru.

Senjski slavuj Matej Prpić predstavio se pjesmom Vinka Coce i Lucia Dalle. 

- Kad kažem Supertalent onda ti možeš stajati iza toga. Glazba koju pjevaš je jaka i ozbiljna. Ti to radiš savršeno - konstatirao je Davor Bilman.

Martina je posebno zadivila činjenica da Matej ima samo devet godina.

- Dječaku od 9 godina možemo jedino čestitati na ovakvom nastupu - kazala je Martina.
- Imaš nešto u stavu, ponašanju. Imaš držanje koje je odlično. Nevjerojatno koliko si moćan i jak u tome - izjavio je Janko nakon nastupa.

Maja je istaknula kako joj je drago što je došao u Supertalent jer ga sad svi mogu čuti.

- Mislim da si mnogima večeras donio osmijeh na lice. Češće bi trebao nastupati na velikim pozornicama. Bio si stvarno super - zaključila je Maja.

Idući se na pozornici predstavio 'pasgenije', Bongo. Svojim nevjerojatnim sposobnostima oduševio je i na audiciji.

- Vi izgledate kao da se odlično zabavljate. Vaš odnos je jedan ljudski i topao. Pas je dio obitelji i ja na to tako i gledam. Ovom psu je tako lijepo bilo večeras, jako ste nas lijepo zabavili - izjavila je Maja nakon Bongovog nastupa.

Janko je priznao da je na Bonga pomalo ljubomoran.

- Bongo me frustrira jer brže čita od mene. Jako mi je drago vidjeti da uživa. Otišao je dalje, pokazao neke nove stvari i super je bio - izjavio je Janko.

- Djeluje mi puno opuštenije nego na audiciji. On je pravi showman - zaključila je Martina.

S točkom Avatar predstavili su se članice plesne skupine Ritam zona. Na pozornici ih je bilo čak 17 u rasponu od 12 do 20 godina. 

- Napravili ste odličan show. Imali ste jako dobru koreografiju. Izgledalo je sve dosta sigurno - poručio im je Davor. Zadovoljna je bila i Maja.

- Koreografija je bila sjajna. Bina je bila puna. Svi ste bili ujednačeni. Teško vam je naći neku manu. Mi vas volimo i navijamo za vas - dodala je Maja.

- Opet jedan kompletan nastup. Vi ste meni i dalje najbolja plesna skupina od svih ovdje - iskren je bio Janko.

Akrobatkinja Ana Perišić u polufinalu je izvela pravu bajku. Inspiracija joj je bila Snjeguljica.

- Jako mi se sviđala cijela priča. Imali smo sličnih točaka i bilo bi mi izuzetno žao da niti jedna takva točka ne prođe dalje. Imaš moju podršku i moj glas - kazao joj je Bilman.

- Stvarno te lijepo gledati. Osim vještine imaš unutarnju eleganciju. Nastup je puno širi od prethodnog. Bilo mi je jako lijepo - dodao je Janko.

S komplimentima je nastavila i Maja.

- Ana bila si divna. Donijela si magiju i bajku. Bilo je divno gledati te - poručila joj je Maja.

Za plesno-pjevački spektakl ovog puta bio je zadužen talentirani Juraj Roksandić. Odao je omaž obožavanoj Beyonce koju je obogatio daškom Ushera.

- Dvije stvari su mi se sviđale u tvom nastupu. Jedno su hlače, drugo čizme. Ne znam što ti se dogodilo. Ples je bio mlitav, pjevanje je bilo loše - kazao mu je Bilman.

Kritike na njegov račun stigle su i od Maje.

- Audicijski nastup je bio puno, puno bolji. Toliko je bilo falševa, trema te pojela. Mislim da pjesma nije pogodna za show ovakvog tipa. Ples je bio kriminalan, koreografiju nisam shvatila. Prijatelju, nigdje veze u ovom nastupu - izjavila je Maja.

- Žao mi je što je tvoj prošli nastup bio puno bolji, ali vidim da je ovo tvoj san i želim da uspiješ u tome - nadovezao se Janko.

Riječi utjehe Juraju je pružila Martina.

- Ti si drugačiji i rubno si čudan, ali to što radiš, radiš s uvjerenjem. Jasno je da si fasciniran s Beyonce. Kad odeš na njezin koncert vidjet ćeš zašto neke stvari ona može produkcijski izvesti, a ti ne. Ali meni se ovo svidjelo - rekla je Martina.

Iluzionist Emir Samardžić se u polufinalu predstavio točkom koja je uključila sva četiri člana žirija.

- Odlučio sam da večeras neću biti kokoš i da ću shvatiti što radiš, ali opet sam ispao kokoš - izjavio je Janko nakon Emirove točke.

- Ne volim kad se utječe na mene i volim kad ja mogu kontrolirati stvari. Živciraju me fore s trikovima jer ih ne razumijem i ne mogu ih kontrolirati - izjavila je Martina pa nastavila: 'Priznajem javno da sam zločesta. Promijenila sam datum u posljednji trenutak sekunde i bilo me strah da sam ti time uništila trik. Meni je ovo sve fascinantno i želim ti zapljeskati'.

- Uživam u tvojim trikovima. Hipnotizirao si sve, showman si.Fenomenalno - bila je kratka Maja.

Matej Presnac je sa svojim prijateljima napravio spektakl zahvaljujući mash up-u sastavljenog od klasike, narodnog, pa čak i folka.

- Tvoja brzina je već legendarna. Eksperiment mi se sviđa jako, ali mislim da si u njemu izgubio svoj šarm - iskren je bio Janko.

No Maji se nastup najbržeg prsta Slavonije, kako ga je nazvala, izuzetno svidio.

- Matej ti si prije svega mali showman. Imaš tu ambiciju da budeš jedan od onih koji dižu ljude na noge. Sviđa mi se što si večeras više žanrova izmiksao. Bio si šarmantan i divan. Mislim da si jedno lijepo osvježenje za našu emisiju - poručila mu je Maja.

Street workouterica Elizabeta Rudman svoj nastup u polufinalu zapakirala je u svoju ljubavnu priču, a nastupila je s dečkom Petrom Đurićem.

Za razliku od prošloga puta kada joj je žiri zamjerio nedostatak priče u nastupu, ovoga puta pokušala je zadovoljiti njihove kriterije.

- Ja se divim što možete napraviti, a što se tiče nastupa, nedostajalo mi je da se napravi nešto - kazao joj je Davor pa zaključio 'kapu gore, a hlače dolje'.

Martina joj je poručila:

- Ja se jako sjećam tvog nastupa s audicije i sjećam se da je falilo svega ostalog, a danas si nam ponudila to sve ostalo. 

Janko je rekao kako je zadovoljan što im je ovoga puta ponudila priču u nastupu.

- Ovo je zaokruženo i puno zanimljivije za vidjeti - poručio je, a Maja je dodala: 'Ljubomorna sam na tvoje trbušnjake. Ovo mi se čini kao nešto najteže, ne znam odakle ti toliko snage. Malo mi je falilo brzine, koreografija nije bila prespora, ali ja sam malo ubrzana.'

Natjecateljski dio ovotjedne polufinalne emisije zatvorio je Vjekoslav Vostrel. Na audiciji je otpjevao 'I Have Nothing' od Toma Jonesa. Ovog puta predstavio se pjesmom The Great Pretender.

- Jako mi se sviđaš. Kupio si me večeras. Ovo je bio apsolutno genijalan kraj Supertalenta - izjavila je pjevačica.

- Strašno mi je drago što si slijedio upute koje smo ti dali. Ti si definitivno potencijal koji nudi svašta - nadovezala se Martina.

Davor Bilman na audiciju mu je dao X, no ovog se puta smekšao.

- Bio si podnošljiviji. Kad slušam tvoj glas to mi je super, ali kad spojim s onime što vidim nije mi nešto. Mislim da trebaš samo pjevati i prepustiti se - kazao mu je Bilman.

U finale idu plesački par Emil i Matea i Ritam zona.

Naši partneri pišu
Message