Obavijesti

Show

Komentari 0

Plesna atrakcija Batida Pedra Coquenaoa na INmusicu 2015.

Plesna atrakcija Batida Pedra Coquenaoa na INmusicu 2015.
1

Jedinstveni zvuk koji krasi Batidu nastao je spajanjem raznih stilova; house, kuduro, benga, semba, afrobeat, sempliranjem grupa kao što su The Clash

VIDEO

Na OTP World Stage INmusic festivala stiže nam još jedna plesna poslastica. Batida je projekt Pedra Coquenaoa, glazbenika i producenta rođenog u Angoli, a koji je odrastao u portugalskoj prijestolnici Lisabonu. Jedinstveni zvuk koji krasi Batidu nastao je spajanjem raznih stilova; house, kuduro, benga, semba, afrobeat i dr., sempliranjem grupa kao što su The Clash, zatim glazbe iz starih angolskih filmova te gostovanjima afričkih MC-ija i glazbenika iz raznih dijelova svijeta. Prvi album "Batida" izašao je 2012. godine te je odlično prihvaćen kako od publike tako i od kritike. 

Drugi, aktualni album Dois izašao je 2014. godine za Soundway Records te je inspiriran multikulturalnim okruženjem njegova doma Lisabona te konstantnim putovanjima između Nairobija i Luande, glavnog grada Angole. Dois je rezultat dvogodišnjeg rada, a sampliranje i remiksiranje ostaje okosnica kao i na prvom albumu iako i ovaj album obiluje live instrumentalizacijama i mnoštvom glazbenih gostiju. Engleski, portugalski te zulu, jezici su koji se mogu čuti u pjesmi „Luxo“ koja je nastala u suradnji sa Spoek Mathambom i njegovom ekipom, zajedno sa angolskim MC-ijem Sacerdot-om uz gitarski riff Duncan Lloyda (Maximo Park). No, to nije sve, Coquenao na pjesmi „Ceu“ ide još dublje te rastavlja elemente studijskog sessiona grupe Francois & The Atlas Mountains pjesme „Les Plus Beaux“. Njegov svjetski poznati live show uključuje plesače, MC-ije, odlične vizuale uz live elektroniku, a nastupao je na Africa Expressu i Ten Cities projektu, Boiler Room-u te širom Europe na nekim od najvećih festivala. Upravo iz tog razloga ovo ljeto ćemo plesati uz Batidu na OTP World Stageu na predivnom zagrebačkom Jarunu.

Nastup Batide dio je višegodišnjeg ciklusa "Multikulturalizam u glazbi". Projekt "Multikulturalizam u glazbi" nastoji kroz glazbu u kojoj se zrcali univerzalizam u raznolikosti, ukazati na važnost kulturnih raznolikosti i njihovu nezamjenjivu ulogu u formiranju suvremenog društva i kulture. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju