Novi RTL-ov kulinarski show emitirat će se dva tjedna, a natjecatelji će pripremiti torte, kolače, pite i druge slastice koje su dio hrvatske tradicije u vrijeme blagdana
Pobjedniku ide 50 tisuća kuna: Bira se najbolji slastičar amater
Volim kuhati i jesti pa me nije trebalo previše nagovarati da prihvatim posao, kaže Davor Dretar Drele (47) koji će voditi RTL-ov kulinarski show “3, 2, 1 - Peci!”. Drele, kojem će partnerica biti Antonija Blaće (34), dodaje da će napokon pobiti stereotip da je ljubitelj čvaraka, kobasica i bunceka.
Dokazat će da jednako voli i slastice, a probat će svaku tortu, kolač, slanu ili slatku pitu koju natjecatelji pripreme.
U zabavnoj emisiji 12 entuzijasta će se boriti za titulu najboljeg hrvatskog amaterskog slastičara. Zajednička strast im je spravljanje slastica, a skrivene vještine sad će podijeliti s gledateljima.
Neki pišu kulinarske blogove, a među kandidatima je i Ana Ude, supruga gimnastičara Filipa (27) koji je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. osvojio srebrnu medalju.
Novi RTL-ov kulinarski show emitirat će se dva tjedna, a natjecatelji će morati pripremiti torte, kolače, pite, kruh i druge slastice koje su dio hrvatske tradicije u vrijeme blagdana. U svakoj emisiji radit će se tri različite delicije koje će kandidati unaprijed znati, a dvočlani žiri ocjenjivat će njihov rad, kreativnost i osobito okus slastica. Pobjednik showa osvojit će nagradu od 50.000 kuna.
Slastičari amateri već su počeli snimati emisije, a emitirat će se u prosincu. Članovi žirija bit će Robert Perić i Jadrana Ćurković. Perić je nagrađivani chef te stručni učitelj kuharstva i slastičarstva u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli. Bio je na školovanju u Italiji, a na njihovu institutu Boscolo Etoile usavršio se u tehnici izrade skulptura od čokolade, šećera i leda.
Robert je prvi u Hrvatskoj proizveo kremu od čokolade i maslinova ulja te čokolatin s tartufima koji je pohvalio čak i prestižni New York Times. Druga članica žirija, Jadrana Ćurković, danju radi kao direktorica marketinga, a u slobodno vrijeme piše blog na portalu gastro.hr.