Obavijesti

Show

Komentari 583

Klapa s Mora ne ide u finale Eurosonga: Nismo razočarani

Klapa s Mora ne ide u finale Eurosonga: Nismo razočarani
14

Nismo se mogli oduprijeti bivšim SSSR-ovskim dobrosusjedskim odnosima i lobiju. Svim finalistima želimo sreću - izjavio je Ante Galić, drugi tenor Klape, za Večernji

VIDEO

Čitatelji 24sata Klapi s mora nisu predviđali pretjerano velik uspjeh na Eurosongu. Najviše njih reklo je da klape nisu za takva natjecanja te da smo trebali poslati nekog drugog izvođača. Odmah nakon toga, većina je rekla da je izbor Klape s mora za predstavnike na Eurosongu veliki promašaj. 

Šestorica pjevača iz pet klapa - Marko Škugor iz klape Kampanel, Ante Galić iz klape Sinj, Nikša Antica iz klape Kampanel, Leon Bataljaku iz klape Crikvenica, Ivica Vlaić iz klape Sebenico i Bojan Kavedžija iz klape Grdelin - poručili su da će dati sve od sebe u švedskom Malmoeu i odlučili su ne predati se do samog kraja. Volja i entuzijazam nisu bili dovoljni. 

Nakon zbrajanja glasova odlučeno je da Hrvatska ne ide u finale Eurosonga. Od 16 natjecatelja u polufinalu, u finale ide njih 10 i to Moldavija, Litva, Irska, Estonija, Bjelorusija, Danska, Rusija, Belgija, Ukrajina i Nizozemska. 

- Nismo razočarani jer smo sve odradili kako treba i dali smo sve od sebe. Nismo se mogli oduprijeti bivšem SSSR-ovskom dobrosusjedskom odnosu i lobiju. Svim finalistima želimo sreću - izjavio je Ante Galić, drugi tenor Klape, za Večernji list.

U finale se nisu plasirale ni srpske predstavnice, Moje 3, a ni Slovenija ni Crna Gora.

Prva se predstavila Austrija

U polufinalnoj emisiji Eurosonga publici se prva predstavila predstavnica Austrije Natália Kelly s pjesmom 'Shine', a iza nje slijedila je predstavnica Estonije Birgit s pjesmom 'Et Uus Saaks Alguse' te Slovenka Hannah s pjesmom 'Straight Into Love'. Publika je sve izvođače pozdravila glasnim pljeskom.

Klapa s mora u alkarskim odorama 

Klapa s mora 'Mižerju' je otpjevala u odorama Viteškog alkarskog društva iz Sinja. U izvedbi su bili točni i pjevali su s lakoćom. Publika ih je nagradila pljeskom. Sami su naglasili kako im je drago što baš klapa predstavlja Hrvatsku na Eurosongu kako bi se promoviralo klapsko pjevanje koje je pod zaštitom UNESCO-a.

Nakon Klape s mora na pozornicu je došla predstavnica Danske Emmelie de Forest i otpjevala pjesmu 'Only Teardrops'. Kladionice upravo Danskoj predviđaju najbolji plasman na natjecanju. Ruskinja Dina Garipova otpjevala je pjesmu 'What if'. Ova 22-godišnja studentica novinarstva oduševila je publiku svojom izvedbom.

Dok je pjevala pjesmu 'Gravity', s Ukrajinkom Zlatom Ognevich na pozornici je bio jedan od najviših ljudi na svijetu, Igor Vovkovinskiy, visok 234,5 centimetara. Nizozemka Anouk pjesmu 'Birds' otpjevala je sama. Publika ju je nagradila najglasnijim pljeskom. Najpopularnija je pjevačica u Nizozemskoj te se stoga nadaju dobrom plasmanu na Eurosongu. 

'Svemirci' iz Crne Gore

Crnogorci su najavili nastup u svemirskim odijelima i nisu lagali. Grupa Who See 'Igranku' je izvela u odijelima u kojima su izgledali kao da su s drugog planeta. Priredili su pravi show i dobili glasan pljesak za osebujnu izvedbu. Predstavnik Litve, Andrius Pojavis, jednostavnom izvedbom, scenografijom i nadasve ležernim 'outfitom' oduševio je publiku. 

Bjeloruskinja Alyona Lanskaya pjesmu 'Solayoh' otpjevala je u jako izazovnom izdanju. Kratka haljinica s resicama otkrivala joj je vitke noge, a u provokativnom plesu pridružila su joj se dva plesača. Predstavnica Moldavije Aliona Moon pjesmu 'O Mie' otpjevala je u dugačkoj i raskošnoj bijeloj haljini. Cijelo vrijeme izvedbe stajala je na jednom mjestu. 

Moje 3 oduševile publiku

Irski predstavnik Ryan Dolan pjesmu 'Only Love Survives' izveo je odjeven u kožnato odijelo. Vesela pjesma svidjela se publici i nagradili su ga glasnim pljeskom. Uslijedili su predstavnica Cipra, Despina Olympiou, s pjesmom 'An Me Thimasai', a Belgijac Roberto Bellarosa otpjevao je 'Love Kills'.

Pjesmom 'Ljubav je svuda' predstavila se grupa Moje 3 iz Srbije. Na pozornicu su došle odjevene kao lutkice te su šarenim izdanjem i veselom izvedbom oduševile publiku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 583
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge