Obavijesti

Show

Komentari 15

Pogledajte kako izgleda božićni ugođaj u domu Kraljice svijeta Daniele Gračan: 'Darovi su tu!'

Pogledajte kako izgleda božićni ugođaj u domu Kraljice svijeta Daniele Gračan: 'Darovi su tu!'
8

Božićna želja Daniele Gračan je ove godine da što više vremena provodi sa svojom obitelji. 'Da kuća bude puna smijeha i pjesme i da uvijek imaju ovaj naš roditeljski dom kao oazu mira i ljubavi', rekla je

VIDEO

Ove godine sam ih lakše nagovorila nego inače. Sad su već znali unaprijed što ih čeka. Sve sam pripremila i dovela ih pred gotov čin, kroz smijeh nam govori Daniela Gračan (52), koja je prije 33 godine ponijela laskavu krunu Kraljice svijeta. Tradicionalno za blagdane Daniela je uspješno ''natjerala'' najmilije da poziraju ispred kamere za  obiteljsku božićnu čestitku. Najvažnije je bilo uskladiti svačije obaveze.

- Kćer Lauru čeka obrana diplomskog rada na Pomorskom fakultetu, a uz to aktivno igra odbojku u klubu Sv. Matej Viškovo. Ema je peta godina stomatologije u Osijeku, a najmlađa Alma se priprema za maturu i namjerava upisati psihologiju u Padovi - priča Danijela, koja je od 1999. godine u braku s Nenadom Gračanom (61), izbornikom ženske nogometne reprezentacije.

Ove godine - crvene haljine 

Prethodnih godina ona i njezine kćeri nosile su zlatne, srebrne, zelene, bijele haljine, kreacije zagrebačke dizajnerice Katarine Mamić. Ove godine odlučili su se za crvene haljine.

- Mi predložimo boju, a dizajnerica Katarina sama kreira modele. Već nas toliko dobro poznaje da zna što kojoj najbolje pristaje - kaže Danijela.

Božić će provesti u obiteljskoj kuću i Danielinu rodnom Lovranu, s njezinim roditeljima, mamom Almom i tatom Josipom. Podjele poslova svakom su ukućaninu poznate. Nenad je zadužen za pribavljanje namirnica, a glavnih kuhar za Badnjak je Danijelin tata.

- Drvce je okićeno, jaslice napravljene, a pokloni spremni… Badnjak iako nije post i nemrs jer je u nedjelju tradicionalno provodimo kod nas doma. Cure i ja se jako veselimo bakalaru dok ga suprug baš i ne preferira, ali pobrinuo se je da on ima jadranske lignje i neku finu ribicu. Uz to jedemo tjesteninu, palentu i kelj. Tata od kad znam za sebe radi bakalar na bijelo. Moči ga i tuče, a onda ga začini domaćim maslinovim uljem. Ema se već godinama ispraksirala u pečenju kolača i već danima kuća miriše na vaniliju i cimet - priča nam Danijela. Obitelj navečer zajedno ide na misu.

- Kad kažem svi zajedno onda smo to nas pet, moji roditelji, sestra sa suprugom i sinom. Na Božićno jutro otvaraju se pokloni a onda idemo u čestitanje i nama dolaze čestitari: Nenina kćerka Nina sa suprugom i dvije djevojčice, Larom i Stelom. Božićni ručak je kod Danijelinih roditelja.

- Tu nas čekaju purica i mlinci, a na Sv. Stjepana smo kod moje sestre i tada će vjerojatno biti neko pečenje.

Natuknula suprugu što želi pod bor 

Daniela, inače, poklone za najmilije rješava mjesecima unaprijed. Suprugu Nenadu je natuknula što bih htjela ispod bora.

- Moram paziti što kažem jer pamti i onda me time iznenadi… Htjela bih novu poslovnu torbu -  smije se Kraljica svijeta. Kako kaže Daniela, obitelj joj je najvažnija u životu. Zato je njezina božićna želja da provedu što više vremena zajedno.

- Iako djeca polako pronalaze svoj životni put želim da bude što više trenutaka koje provodimo zajedno. Da kuća bude puna smijeha i pjesme i da uvijek imaju ovaj naš roditeljski dom kao oazu mira i ljubavi - ispričala nam je Daniela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'
SPAS OD TOPLIJIH DANA

Nives Celzijus u prozirnoj haljini pokazala raskoš u Tisnom: 'Ovo je najbolje što Hrvatska ima...'

Nives svoje pratitelje često počasti 'vrućim' fotografijama, a sada je pozirala u bijeloj haljini