Obavijesti

Show

Komentari 6

Policija im prekinula koncert, a bend pita: Zašto nisu čekali?

Policija im prekinula koncert, a bend pita: Zašto nisu čekali?
1

Dvadesetak pripadnika interventne policije prekinulo je promociju novog albuma grupe Svemir oko 23 sata u KSET-u, posjetitelje su poslagali uza zid i detaljno ih pretražili

VIDEO

Policija je u petak navečer, 25. studenog, prekinula koncert grupe Svemir u zagrebačkom Klubu studenata elektrotehnike (KSET).

Promocija albuma jedan je od ključnih trenutaka u životu jednog benda, a večer koja je ove godine bila najvažnija bendu Svemir, jer su promovirali svoj aktualni album ''Male laži'', naprasno je prekinuta i ostat će u nimalo lijepom sjećanju. Naime, dvadesetak pripadnika interventne policije prekinulo je promociju oko 23 sata, posjetitelje su poslagali uza zid i detaljno ih pretražili.

Prenosimo izjavu Odnosa s javnošću Policijske uprave zagrebačke: "Provedena je racija u suradnji s poreznom inspekcijom. Kod jedne osobe smo pronašli sumnjivu biljnu opojnu tvar ili drogu u žargonu. Jedna osoba je prijavljena za povredu javnog reda i mira. Također, tijekom postupanja u klubu nije bilo uporabe sredstava prisile niti smo zabilježili prigovor na policijsko postupanje".

Svemir svira indie pop-rock s primjesama psihodelije. Je li to nekoga navelo da pomisli kako će se te večeri u KSET-u događati neke protuzakonite aktivnosti, možemo samo nagađati.

Bend Svemir putem priopćenja izrazio je nezadovoljstvo ovakvim postupanjem jer smatra da se racija mogla izvršiti na puno obazriviji način, i prema bendu i prema njihovim posjetiteljima, poslije završetka koncerta te da ga nije bilo potrebno prekidati. Građani bi trebali imati povjerenja u policiju, a ne biti zastrašeni. Svi koji se imalo bave glazbom znaju s kakvim se preprekama suočavaju mladi glazbenici – da je potrebno puno odricanja, puno uloženog vremena, puno besplatnih koncerata, puno promotivnih događaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin