Obavijesti

Show

Komentari 89

Poliklinika mora platiti glumici 140 tisuća kuna radi sporne fotografije: Sanju su osramotili

Poliklinika mora platiti glumici 140 tisuća kuna radi sporne fotografije: Sanju su osramotili
5

Veći dio novca, 107 tisuća kuna, glumica je dobila zbog izgubljene zarade, odnosno zato jer je sud utvrdio da joj je zbog objavljenih fotografija propao jedan već dogovoreni poslovni ugovor

VIDEO

Glumica Sanja Vejnović (60) dobila je, nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog građanskog suda, ukupno više od 140 tisuća kuna naknade štete i troškova koje joj je dužna isplatiti Poliklinika "Sinteza" d.o.o. Zagreb, piše Slobodna Dalmacija

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sanja Vejnović VIDEO

Naime, ova glumica dobila je presudu jer je Poliklinika neovlašteno objavila njezine fotografije s iglom uperenom u lice, a s obzirom na to da Vejnović zagovora prirodnu ljepotu, fotografije su joj narušile ugled, ali su joj zbog njih izostale i brojne poslovne ponude.

Glumica je navela u tužbi 2019. kako su je iz Poliklinike kontaktirali u ožujku 2016. godine s prijedlogom da bude njihovo zaštitno lice kampanje neinvazivnih tretmana, što je podrazumijevalo korištenje njezinih fotografija u promidžbene svrhe na internetskim portalima i u svim ostalim medijima.  Prije nego su potpisali ugovor tražili su da je fotografiraju kako bi odabrali fotografije. Budući da su joj umjesto honorara ponudili kompenzaciju u vidu njihovih tretmana, Vejnović je to odbila i izričito zatražila da se njene fotografije ne koriste u kampanji. Ipak, Poliklinika je, stoji u tužbi,  na svojim internetskim stranicama iskoristila njezine fotografije na kojima se vidi ona s iglom uperenom u lice te su uklonjene tek nakon nekoliko upozorenja. No, u srpnju 2018. godine Poliklinika opet, bez dozvole glumice, na svojim internetskim stranicama objavljuje njezine fotografije.

Glumica Sanja Vejnović očarala je fotkom u kupaćem kostimu
Glumica Sanja Vejnović očarala je fotkom u kupaćem kostimu

 – Fotografije prikazuju kako tužiteljici ubrizgavaju injekciju u obraz, a što implicira da se tužiteljica podvrgava estetskim zahvatima poput filera i botoksa, a što joj je s obzirom na njezinu profesiju glumice prouzročilo znatne neugodnosti, te su iste utjecale na njezin ugled, kako privatno, tako i profesionalno - navodi se u tužbi. 

Oglasili su se i iz Poliklinike te tvrde da nisu oni ponudili glumici suradnju, već PR agencija "Start design" d.o.o te da je te da je dogovoreno da će Vejnović kao naknadu za korištenje fotografija dobiti besplatne tretmane za uljepšavanje. Kada su fotografije rađene, glumica je, rekli su iz Poliklinike, postavila dodatni zahtjev za tretmanom laserske lipolize podbratka, koji je jako skup i koji se njima nije isplatio pa su to odbili. Nadodali su i da su prvi put uklonili fotografije, a drugi put su ih objavili zabunom.

Sanja Vejnović: U mojoj kuhinji uvijek svira glazba, a ja pjevam - to znači kuhati s ljubavlju...
Sanja Vejnović: U mojoj kuhinji uvijek svira glazba, a ja pjevam - to znači kuhati s ljubavlju...

- Navedena fotografija ne implicira da bi osoba na fotografiji bila podvrgnuta bilo kakvim tretmanima. Tužiteljica je više puta, u razdoblju prije i poslije u odnosu na vrijeme kada je tuženik pogreškom stavio predmetnu fotografiju na internetsku stranicu, sudjelovala u raznim tretmanima kod drugih fizičkih i pravnih osoba, prilikom čega je objavljeno više fotografija te jedan video na kojima se vidi potpuna fotografija tužiteljice s iglom u neposrednoj blizini lica. Našu internetsku stranicu, na mjestu gdje je pogreškom bila objavljena predmetna fotografija, u razdoblju od 1. siječnja 2018. godine do dana uklanjanja je posjetilo samo četvero ljudi, a fotografija igle blizu njenog lica objavljena u visokotiražnom časopisu u Hrvatskoj i u videu na YouTubeu imala je 482 pogleda, pa je nemoguće povjerovati da je postojalo bilo kakvo narušavanje ugleda - naveli su iz Poliklinike.

Glumica Sanja Vejnović uživa na odmoru: U društvu dalmatinera pokazala zavidnu i vitku liniju
Glumica Sanja Vejnović uživa na odmoru: U društvu dalmatinera pokazala zavidnu i vitku liniju

Veći dio novca, 107 tisuća kuna, glumica je dobila zbog izgubljene zarade, odnosno zato jer je sud utvrdio da joj je zbog objavljenih fotografija propao jedan već dogovoreni poslovni ugovor.

POGLEDAJTE I NOVU EPIZODU SHOWA POLIGRAF: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin