Show

Komentari 34

Pop zvijezdu rasplakao hvaljeni film o Srebrenici, a u intervjuu se ponovno obrušila na Srbe

Pop zvijezdu rasplakao hvaljeni film o Srebrenici, a u intervjuu se ponovno obrušila na Srbe

Dua Lipa se još jednom uhvatila ratnih zbivanja na Balkanu i tzv. 'prekrajanja povijesti'. Inspirirao ju je bosanskohercegovački kandidat za Oscara, potresni film 'Quo Vadis, Aida?'

Nakon predstavljanja na nizu svjetskih filmskih festivala i kino distribucije u Bosni i Hercegovini, novi igrani film redateljice Jasmile Žbanić, 'Quo Vadis, Aida?', od prosinca prošle godine dostupan je za gledanje online u Hrvatskoj, kao i u brojnim drugim zemljama. U filmu glume Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Emir Hadžihafizbegović, Boris Isaković, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh i drugi.

POGLEDAJTE TRAILER FILMA:

Film je, kako sama kaže, pogledala i britanska pop zvijezda albanskog podrijetla, Dua Lipa (25). S milijunima svojih fanova na društvenim mrežama podijelila je impresije. 

- Ovo je veoma emotivna priča koja govori o genocidu u Srebrenici. Natjerala me da se rasplačem i prisjetim svih potresnih priči koja sam čula dok sam odrastala. Ovaj film apsolutno morate pogledati, bosanski je kandidat za Oscara i za Zlatni globus - napisala je pjevačica na Instagramu i podijelila službeni poster bosanskohercegovačkog filma.

Ovih dana Dua Lipa dala je i intervju jednom od najpoznatijih i najdugovječnijih glazbenih magazina, Rolling Stoneu, a tamo se ponovno uhvatila ratnih zbivanja na Balkanu i tzv. 'prekrajanja povijesti'.

- Moj djed s očeve strane bio je povjesničar i zapisivao je svaki detalj. Kada je nastupila okupacija, srpske snage od njega su zahtijevale novo pisanje povijesti. On je to odbio i zbog toga je dobio otkaz. Zbog svega toga zalažem za sve u što osobno vjerujem - izjavila je između ostalog u velikom intervjuu, u kojem je govorila o svojim korijenima i odrastanju.

Nije to prvi put da se pop zvijezda upustila u komentiranje povijesnih zbivanja. Prošle je godine u susjedstvu podignula puno prašine kad je od kompanije Apple na društvenim mrežama zahtijevala je da u svoje mape uvrste Kosovo kao posebnu državu, a svojedobno je tvrdila i kako je ajvar tradicionalno albansko jelo.

Najčitaniji članci