Obavijesti

Show

Komentari 107

Popović u ofenzivi: Oduzmite Sevi dijete, ona ga zanemaruje

Popović u ofenzivi: Oduzmite Sevi dijete, ona ga zanemaruje
2

Milan Popović tvrdi da se bori za ravnopravno roditeljstvo, a na sudu u Srbiji traži da Severini oduzmu roditeljsko pravo. Severinin menadžer tvrdi da Popović želi uništiti pjevačicu

VIDEO

Milan Popović (51) predao je lani u kolovozu Osnovnom sudu u Vršcu prijedlog za određivanje privremene mjere u kojem traži da se Severini (44) odmah oduzme sin Aleksandar (4).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:30

Srpski milijarder na sudu u Srbiji traži da se dijete povjeri isključivo njemu na njegu i skrb. Želi da se majci Severini Kojić oduzme roditeljsko pravo u cijelosti. Popović je tražio da privremena mjera traje do okončanja sudskog postupka ili najdulje godinu dana.

Milijarder je u ožujku prošle godine podržao Hrvatsku udrugu za ravnopravno roditeljstvo. Tad je rekao da je ustrajan u pronalaženju najboljeg rješenja za njihova sina. Podržao je borbu za stjecanje zakonskog okvira prema kojemu bi sa Severinom zajedno odlučivao o sinovoj vjeri, obrazovanju, odabiru sporta i zaštiti zdravlja.

- Nepojmljivo mi je da je sud dopustio Severini da samo ona odluči u koji će vrtić upisati našeg sina, a da se pri tome moje mišljenje ne uzima u obzir. Najgore mi je što Aleksandru, kad je kod mene, nedostaje majka, a vjerujem i da mu, kad je kod majke, ja nedostajem - razočaran je bio milijarder.

Osim sustava, koji je optužio da u mnogo čemu diskriminira očeve, Popović se požalio da ne pronalazi zajednički jezik s bivšom partnericom nakon razlaza.

- Između nas nema borbe jer, kad se radi o djetetu, mi se ni ne smijemo boriti. Radi se o tome da se zalažem za zakonski okvir jednostavnijeg postizanja dogovora o brizi za dijete nakon što se roditelji raziđu - rekao je Popović.

No, srpski milijarder očito više ne razmišlja o ravnopravnom roditeljstvu, već je tražio da Aleksandar pripadne samo njemu.

Njegov posljednji potez s prijedlogom za određivanje privremene mjere prokomentirao je Severinin menadžer Tomislav Petrović.

- Iz postupanja Milana Popovića može se zaključiti da je njegovo zalaganje za ravnopravno roditeljstvo najobičnija farsa. Od prvog dana jasno je da Popoviću nije primaran interes djeteta, nego želi uništiti Severinu na svaki mogući način. To dokazuje i ovaj neosnovani zahtjev za oduzimanje roditeljske skrbi. Mislim da je Popović svjestan da bi takva odluka potpuno dotukla svaku majku. Pitanje je da li je svjestan kakvu štetu bi napravio djetetu. Najvjerojatnije ga nije briga - rekao je Petrović.

Popović tvrdi da je tu mjeru tražio na razdoblje od 30 dana jer smatra da Severina zanemaruje njihovo dijete.

severina

Tužio Sevkinog menadžera za klevetu

Popović je protiv Severine i njezinih bližnjih pokrenuo tridesetak sporova. Tužio ih je u Hrvatskoj i Srbiji, neke je tužbe povukao, a od nekih ne odustaje. U najnovijem sporu milijarder od Severinina menadžera Tomislava Petrovića traži 30.000 kuna.

Tužio ga je za klevetu na zagrebačkom Kaznenom sudu. U tužbi Popović tvrdi da ga je menadžer uvrijedio izjavom da diže tužbe samo kako bi pjevačici oduzeo dijete koje živi s majkom. Tvrdi i da Petrovićeva izjava da se broj tužbi povećao otkad se udala za Igora Kojića (29) nije istinita.

- Odjel kriminalističke policije Zagreb je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež podnio kaznenu prijavu protiv Popovića za kazneno djelo oduzimanja djeteta, za koje je predviđena kazna od jedne do deset godina zatvora. Za razliku od njegovih, sve moje izjave su istinite - komentirao je nedavno Popovićevu tužbu menadžer Petrović.

Severina je bivšeg partnera u studenom prijavila policiji tvrdeći da joj deset dana nije vratio sina, zbog čega je milijarder završio na policiji.

- Dijete nije vodila u vrtić niti ga preuzimala iz vrtića više od mjesec dana, otkazala je koncerte, na moje SMS-ove ne odgovara. Kad sam povezao više činjenica, shvatio sam da je jednostavno majka našeg sina nestala - rekao je tad Popović.

Severini je uzvratio tužbom prijavivši je u Beogradu za zanemarivanje djeteta, zbog čega je početkom siječnja dala iskaz u beogradskoj policiji.

Da su se svi sporovi protiv pjevačice i njezinih bližnjih vodili u Hrvatskoj, prema tarifama Odvjetničke komore, Popović bi odvjetnicima morao platiti milijun kuna. Budući da je dio tužbi procesuiran pred sudovima u Srbiji, iznos je nemoguće točno izračunati.

Samo na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu vode se tri spora. U posljednjem traži da samostalno može zastupati njihovo dijete. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao