Obavijesti

Show

Komentari 54

Posrnule bogatašice: Slavica, Borna i Iva grcale u dugovima?

Posrnule bogatašice: Slavica, Borna i Iva grcale u dugovima?
5

Ecclestone je navodno stopirala radove na svojoj vili i odbila isplatiti višemilijunski iznos jer je očekivala bolju izvedbu. Osim Slavice, i Borna Kotromanić i Iva Majoli su imale financijskih problema...

VIDEO

Slavica Ecclestone (59) je navodno nezadovoljna radovima na svojem ljetnikovcu te je stopirala isplatu izvođačima radova i sad su na sudu. 2015. godine je u Malom zatonu kupila zemljište do mora koje je platila oko 20 milijuna kuna. Gospođa Ecclestone je imala i problema sa susjedima koji su se bunili na dvogodišnje radove i buku u ljetnoj sezoni.

Sada je navodno stopirala radove i odbila isplatiti dio, kažu upućeni, višemilijunskog iznosa jer je očekivala bolju izvedbu.

Slučaj je na sudu, a vidjet će se tko je u pravu. Bivša supruga nekadašnjeg prvog čovjeka Formule 1, Bernieja Ecclestonea (87), oduvijek se voljela vraćati u Hrvatsku. Gospođa Ecclestone je u Dubrovnik dolazila i u društvu kćeri Petre (29) i Tamare (33), a prije nekoliko godina na odmor je povela i prijateljicu Sarah Ferguson (58), vojvotkinju od Yorka. Bivša supruga princa Andrewa (58) pohvalila je tad Slavicu kako na promociji Hrvatske radi više od hrvatskog ministra turizma.

Bernie i Slavica su se razveli nakon 24 godine braka. Procjenjuje se da je te 2009. godine Slavici pripalo pola Berniejeva bogatstva, koje je bilo oko 20 milijardi kuna.

Vilom u Malom Zatonu se počastila za 57. rođendan, a oko nje je dala sagraditi zid veličine pet metara kako bi imala privatnost. Luksuznu vilu i “zidine” s vanjske je strane dala obložiti posebnim kamenom, a odlučila se za onaj zemljanih tonova. Samo za kamen na svojim dvorima, tvrde građevinari, trebala je izdvojiti oko 440.000 kuna, bez uračunatih radova i ostalih dodataka. Radovi su sada stopirani...

Borna Kotromanić (46) ex Rajić je jedna od najmoćnijih Hrvatica čija je tvrtka otišla u stečaj kojega je morala proglasiti radi duga od 555 tisuća kuna. Navodno je svojedobno na dan trošila i do 80 tisuća kuna. Morala je prije nekoliko godina staviti 'ključ u bravu' svom venecijanskom butiku, za čiji je najam od četiri mjeseca navodno dugovala gotovo 30 tisuća eura.

Zagreb: Poznati na modnoj reviji ELFS u Hrvatskom glazbenom zavodu

Odjeću s njezinim potpisom nije bilo moguće nabaviti ni u Zagrebu, a za njom su navodno ostala i mnoga dugovanja. Nakon propasti u modnom svijetu proglasila se životnom savjetnicom. Potom su počele kolati priče da je svoju robu prodavala i po cijeni od 300 kuna. 

- Ne znam koliko bih robe po 300 kuna morala prodati da bih, recimo, od toga podmirila noć u mojem hotelu za odmor - odgovorila je Bornat ada aludirajući da i dalje živi luksuzno.

Nakon brakorazvodne parnice od Luke Rajića pisalo se da je Borna najbogatija Hrvatica. Navodno joj je pripalo 44 milijuna eura. S drugim suprugom Ronom Haleom je živjela u Parizu na visokoj nozi, a nakon razvoda su se borili za skrbništvo nad sinom.

- Dobro se osjećati u svojoj koži i biti gospodar svog vremena, a na materijalnom nivou moći biti u okruženju koje ti odgovara i moći biti u skladu sa svojim željama, to je luksuz - objasnila je Borna što za nju znači luksuz za RTL Ekskluziv.

Borna danas živi u Zagrebu i nada se da će joj treći brak biti i treća sreća.

- Za vrijeme svog života u Parizu kroz deset godina sam stalno koketirala i išla iz jednog kontrasta u drugi, po povratku u Zagreb odlučila sam se za sami centar grada. Nekako sam se umorila od vožnje automovilom. Ako se opet udam, živjet ću u kući pa će me muž voziti - dodala je Borna.

U stečajnom postupku nad tvrtkom bivše tenisačice Ive Majoli (40) utvrđeni su dugovi od čak 73 milijuna kuna. U centru Zagreba propala tvrtka Ive Majoli posjeduje teniske terene, teniski klub i objekt s restoranom koji se iznajmljuje. 

Iva Majoli dotaknula je teniski vrhunac 1997. godine. U lipnju te godine osvojila je prestižni turnir Roland Garros u Parizu pobijedivši slavnu švicarsku tenisačicu Martinu Hingis. Kao najuspješniju hrvatsku tenisačicu, primio ju je i tadašnji predsjednik  Franjo Tuđman. Slavu i bogatsvo donio joj je tenis, a prvi milijun dolara zaradila je prije osamnaestog rođendana.

Sanjin Strukić/Pixsell



Vjenčanje sa Stipom Marićem je održano u zagrebačkoj crkvi svetog Marka, uzvanici su plesali uz taktove Gypsy Kingsa, a ukupni trošak bio je oko milijun i pol kuna. Potom je otvorila dva restrorana koji su propali. U uređenje tih prostora je uloženo pravo bogatstvo, a poslovanje je išlo loše. Dugovi su se gomilali, a bračne razmirice su postajale sve očitije pa se par razveo 2012. godine.

vjencanje ive majoli

U stečajnom postupku nad tvrtkom Ive Majoli utvrđeni su dugovi od čak 73 milijuna kuna. Utvrđivanje tražbina vjerovnika uslijedilo je nakon nedavno objavljenog izvješća stečajnog upravitelja u kojem se navodi kako je njena tvrtka i prošle godine imala više od 570.000 kuna gubitka iako je Nenad Končar, sin jednog od najbogatijih Hrvata Danka Končara, pretprošle godine uplatio 37, 8 milijuna kuna i podmirio dugove Ive Majoli.

zuhra

Stečajni je upravitelj podnio prijedlog odluka među kojima se ističe obustavljanje poslovanja Tenis centra Ive Majoli d.o.o, ali i prodavanje nekretnina - zgrade, tenis igrališta, parkirališta i dvorišta u elitnoj Jurjevskoj ulici na zagrebačkom Cmroku.

ŠTO ŽIVCIRA HOROSKOPSKE ZNAKOVE: Blizanci ne podnose kad nisu u centru pažnje, a Vage ne mogu ni čuti kritiku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a
Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama