Show

Komentari 0

Potvrđeno je: Rotterdam će biti domaćin Eurosonga 2021...

Potvrđeno je: Rotterdam će biti domaćin Eurosonga 2021...

Televizijske kuće i Ahoy arena mogu računati na Rotterdam kao grad domaćin, prenosi ANP izjavu gradskog vijećnika zaduženog za kulturu, Saida Kasmija

Nizozemski lučki grad Rotterdam pristao je biti domaćin Eurosonga 2021. nakon što je ovogodišnje natjecanje za najbolju pjesmu Europe otkazano zbog pandemije korona virusa.

Organizatori su objavili u ožujku da se ovogodišnji Eurosong ne može održati u Rotterdamu u svibnju zbog pandemije COVIDA-19. Gradsko vijeće Rotterdama odlučilo je pokriti troškove u iznosu od 6,7 milijuna eura nastalih zbog otkazivanja Eurosonga 2020., izvijestila je novinska agencija ANP.

Eurosong je bilo planiran od 12. do 16. svibnja. Hrvatski predstavnik trebao je biti Damir Kedžo (32) s pjesmom 'Divlji vjetre'. Organizatori natjecanja, Europska radiodifuzijska unija (EBU), pokušali su pronaći neko drugo rješenje, ali nisu uspjeli.

Rotterdamska Ahoy arena, u kojoj se trebao održati, trenutačno je prenamijenjena za smještaj oboljelih od korona virusa.

- Televizijske kuće i Ahoy arena mogu računati na Rotterdam kao grad domaćin - prenosi ANP izjavu gradskog vijećnika zaduženog za kulturu, Saida Kasmija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci