Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Pravila igre s pjesmom 'Samo zbog nje' u finalu Cesarice

Nakon završenog glasovanja za pet pjesama predloženih za hit studenoga, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale izbora za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine - Cesarica

0 komentara

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: 'Dunavom' koju izvodi Željko Bebek, 'Jedan potez previše' u izvedbi Massima, pjesma 'Milion' koju izvodi Ivan Zak, pjesma 'Samo zbog nje' u izvedbi Pravila igre u suradnji s EFZG-om i pjesma 'Suzana' koju izvode Mejaši i Vigor.

Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma 'Samo zbog nje', novi singl grupe Pravila igre.

Uspomene iz studentskih dana, ljubav na hodnicima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, živopisne slike najljepših mladenačkih priča – sve to oslikano je u scenama novog spota grupe Pravila igre.

Pjesma 'Samo zbog nje', koja je u studenom zarazila radijski eter, nosi posebnu priču, a sada je predstavljena i u novom videouratku u kojemu je sudjelovalo više od 1000 studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nastao povodom 100. obljetnice EFZG-a, spomenuti singl službeno je predstavljen kao pjesma fakulteta te prvi takav projekt u Hrvatskoj.

Upravo zato, scene pripadajućeg spota snimljene su u prostorijama EFZG-a uz njegove zaposlenike i studente, a prikazuju interesantnu ljubavnu priču dvoje studenata ekonomije. Dva dana snimanja uključila su kadrove studentskih dana od prve do završne godine studija dvoje glavnih aktera, a veliki završetak priče obogatio je i koncertni nastup benda Pravila igre pred EFZG-om. Simboliku spomenutog čini element povjerenja i ljubavi, odnosa kakav EFZG gradi sa svojim studentima, a koji su u spotu prikazali upravo zaljubljeni studenti. I upravo ovi studenti sudjelovali su u kreiranju povijesti Ekonomskog fakulteta, zajedno s bendom koji je ideju osmislio još na proljeće.

Dvojica članova bivši su polaznici ovog fakulteta, stoga ne čudi da je dio stvaranja pjesme pripao upravo njima kao autorima aranžmana. Glazbu i tekst potpisuju Miro i Sonja Buljan, a za videospot zaslužan je Dario Lepoglavec, s kojim bend već dugo uspješno surađuje.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Cesaricu bit će predstavljeno u ponedjeljak 30. prosinca kada će započeti glasovanje za pjesme u konkurenciji za Hit prosinca.

Tema: Muzika

Message