Obavijesti

Show

Komentari 0

Predstava o životu Lepe Brene stiže u kazalište, pjevačicu igra najbolja europska glumica

Predstava o životu Lepe Brene stiže u kazalište, pjevačicu igra najbolja europska glumica
8

Brenu glumi i popularna Jasna Đuričić, nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu “Quo Vadis, Aida”

VIDEO

Dan žena ovog će ožujka ljubitelji kazališta, ali i Lepe Brene obilježiti u Zagrebu i to na najposebniji način – hit predstavom u Satiričkom kazalištu Kerempuh. U glumačko-pjevačko-plesnom komadu "Lepa Brena project", problematizira se fenomen njezine popularnosti, tragični raspad bivše zemlje, ali i nesretne sudbine svih njezinih građana. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije; čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu zajedničku priču i poruku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

lepa brena predstava u kerempuhu 01:17


Kazališna predstava nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice, a sva lica Lepe Brene maestralno su prikazale četiri glumice Jasna Đuričić, Jelena Ilić, Anđela Jovanović i Jovana Gavrilović te jedan glumac Vlada Aleksić. Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako svih pet Brena međusobno, tako i s publikom.


Nakon uspješne beogradske premijere, nevjerojatna kazališna priča beogradskog Bitef Teatra "Lepa Brena project" stiže na gostovanje i u hrvatsku metropolu 7. i 8. ožujka. Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, najveći simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.


Brena Graditeljstva govori o socijalizmu iz današnje tranzicijske perspektive gdje je građanin na svaki način nezaštićen, govori i o ratu i onome što se neprestano gura pod tepih. Brena Seksualnosti nas vodi u sudbinu transvestita koji nastupa kao Brenna i ima svoj drag queen show u Beču, a kroz njega nas uvodi u vrstu osobne hrabrosti da se živi vlastita sudbina. Brena Biznismenka donosi naličje dive koje se očitava u ljudskoj slabosti, Brena Jugoslovenka donosi bestidni užas rata, dok Brena Pjesme pruža mogućnost za promjenu, život dostojan življenja.


- Predstava me dirnula, glumačka ekipa je lijepo pokazala što nam se dogodilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počašćena sam što je kroz ovakav projekt prikazana epoha nekadašnje države, uz poruku da nas pjesma treba spajati, a ne razdvajati - izjavila je Lepa Brena nakon beogradske premijere.


Ova kazališna hit predstava od trenutka premijere obara sve rekorde posjećenosti, bilježi uspjeh u cijeloj regiji, a osim uobičajene publike privlači i gledatelje koji nikad prije nisu ušli u teatar. Ulaznice možete kupiti na ovom linku https://kazalistekerempuh.hr/predstave/bitef-teatar-iz-beograda-lepa-brena-project/ Nakon predstave, publiku u kazalištu očekuju još neka iznenađenja koja organizatori za sad drže u tajnosti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje