Obavijesti

Show

Komentari 0

Predstavljeno novih pet hitova u utrci za ovogodišnju Cesaricu

Predstavljeno novih pet hitova u utrci za ovogodišnju Cesaricu
1

U sljedeća dva tjedna publika će imati prilike odlučiti koja pjesma će ući u finalni krug glasovanja. Publika može glasovati putem društvenih mreža: Facebook stranice Cesarica  i Viber javnog profila

VIDEO

Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već treću godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za nove hitove: 

Ne postojim kad nisi tu - Jure Brkljača
Ovaj grad - Mia
Srce mi umire za njom - Damir Kedžo
The Dream - Roko
U tebi - Vanna

Za predložene pjesme s liste za veljaču publika može glasovati do nedjelje, 31. ožujka u ponoć, a glasovati se može putem online Facebooka,Vibera  te na službenoj stranici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u siječnju 2020. godine ulazi u finalni krug glasovanja. Publika će tada među nominiranim pjesmama birati hit godine, a statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike. Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca predstavlja se pet pjesama koje konkuriraju za hit mjeseca.

Nakon završenog glasovanja publike za pjesme predložene za hit siječnja, za prestižnu je titulu hita godine nominirana pjesma „Rekao si“ koju izvodi Nina Badrić, a autorski potpisuje Ante Pecotić

Jure Brkljača s pjesmom 'Ne postojim kad nisi tu' Miroslava Rusa pokazao je jedan sasvim novi pristup odabiru pjesme za Doru, mimo već više puta viđenih klišea.

Jure i Rus donijeli su predivnu baladu, koja iskreno govori o snazi ljubavi, koja ne prestaje s godinama, a savršeno se uklopila u Jurin mentalitet. Miroslav Rus i ovoga je puta pokazao kako savršeno spaja pjevače sa svojim pjesmama, što je do sada nebrojeno puta napravio surađujući s najpoznatijim glazbenim imenima.

'Pjesma govori o stvarima s kojima se svi prije ili poslije suočavamo, prvenstveno rastancima koje često doživljavamo negativno, a zapravo su predivan put do novih životnih poglavlja. Govori o gradu koji poznajemo od početka do kraja, gdje smo odrasli, koji čuva naše najljepše uspomene' - rekla je Mia o pjesmi

Vokalno najbolji do sad Damir Kedžo, osim tehnički zavidne interpretacije, dao je i posebnu emociju pjesmi 'Srce mi umire za njom' u kojoj se svi možemo prepoznati. Pjesma je to čiju duboku emociju u Damirovom izvođenju možemo fizički osjetiti i koja baš nikog ne ostavlja  ravnodušnim.

'Ovo je autobiografska pjesma. Prepoznao sam se u svakoj njenoj riječi.  Toliko mi znači da ni ne znam opisati, ali znam otpjevati. U svaki stih i svaku notu dao sam dio sebe i presretan sam što je publika prepoznala i osjetila emociju.'

Pjesma The Dream, autora Jacquesa Houdeka, Charlieja Masona i Andree Čubrić, u maestralnoj izvedbi mladog Roka Blaževića pobjednica je hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije Dora 2019., a 16. će svibnja ovaj srednjoškolac anđeoskog glasa zapjevati pred 200 milijuna gledatelja na velikoj eurovizijskoj pozornici u Tel Avivu predstavljajući Hrvatsku na 64. Eurosongu. 

Vannina publika dugo je čekala brzu plesnu pjesmu svoje miljenice, a novi singl 'U tebi' opravdava sva očekivanja. Inspirirana pjevačica sama je napisala tekst i glazbu, a aranžman i produkciju potpisuje Goran Kovačić.

'Plesna glazba je obilježila moje glazbene početke i ujedno je odraz i moje osobne sklonosti pjesmama koje tjeraju na ples. Goran Kovačić je suvremenom produkcijom spojio trendove i prepoznatljivim naglascima podsjetio na najbolje od plesne glazbe kroz prošla desetljeća.', izjavila je Vanna o pjesmi.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac