Obavijesti

Show

Komentari 1

Predstavu 'Cvilidreta' Saše Broz vježbali su šest mjeseci

Predstavu 'Cvilidreta' Saše Broz vježbali su šest mjeseci
5

Nadam se da nismo razočarali djecu. Ono što je možda drugačije, što nisu očekivali da će vidjeti u ovoj predstavi je da nije izostavljen taj bajkoviti vizualni okvir, rekla je redateljica Saša Broz

VIDEO

Cvilidreta Braće Grimm premijerno je u petak izvedena u Zagrebačkom kazalištu lutaka. U priči se radi o mladom kralju koji je čuo da postoji djevojka koja od slame može napraviti zlato te ju pozove u dvorac da to i dokaže.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Pomaže joj patuljak koji za usluge traći plaću, a djevojka pristaje na sve....

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je sigurno dva mjeseca rada na samoj predstavi, to je dovoljno da se ovako nešto napravi, ali puno više vremena je utrošena na pripreme. Sasvim sigurno je cijeli proces trajao i pola godine – rekla je redateljica Saša Broz.

Predstavu su malo prilagodili, a tu je najvažniju ulogu imala Zinka Kiseljak.

- Najviše sam slobode dala dramaturginji Zinki Kiseljak, rekla sam joj gdje treba Cvilidreta skrenuti sa svog puta, a da priča ipak bude u svim segmentima prepoznatljiva. Trebalo je prilagoditi današnjoj djeci, njihovom senzibilitetu – otkrila je Broz.

Sa sjajnim kostimima i scenama, predstava je bila najavljivana kao spektakularna.

- Nadam se da nismo razočarali djecu. Ono što je možda drugačije, što nisu očekivali da će vidjeti u ovoj predstavi je da nije izostavljen taj bajkoviti vizualni okvir, a cijeli predstavu smo radili kao dječji sit-com. Krenuli smo vrlo humornim pristupom prema klincima, ali smo uzeli u obzir da je riječ o bajci, pa taj segment nije smio izostati – rekla je Broz i dodala kako su ponekad glumci slušali nju, a ponekad ona njih.

Neki od glumaca morali su vježbati kako bi uspjeli 'svladati' lutke u predstavi.

- Lutke su teške i moraš imati specifične lutkarske vještine. Osim članova iz ZKL-a, imamo i dvoje vanjskih suradnika, Zlaticu igra Ana-Marija Percaić. Tu je i Ranko Zidarić koji igra konja i on je glavna maskota predstave.

Ana-Marija Percaić opisala je kako je to s lutkama.

- Predstava traje oko 50 minuta, a lutka ima 3-4 kilograma. Treba izdržati taj tempo s njom. Treba se nešto i govoriti promijenjenim glasom, treba ju animirat, udahnuti joj život – rekla je glumica.

Glumci su na sceni na malim stolićima na kotačićima.

- Noge stavim haljinicu od lutkice, koja je ispred mene, a sjedimo na malim stolićima na tri kotača, mi to zovemo guzovoz. Nisu baš stabilni, a lutka iza ima i mehanizam za glavu, okice... Treba to koordinirat. A bilo je svega na guzovozima, sudaranja kao da smo u autićima, pa padnemo u neku ruku... Ali onda ipak krene. Mozak u tom trenu 800 na sat, tekst, pratiš kolege, pa lutku moraš koordinirat – rekla je Percaić.

Jadran Grubišić vjeruje u uspjeh predstave kod onih kojima je i namijenjena, djece.

- Lik Cvilidrete je zamišljen kao onaj koji pretvara slamu u zlato. A zbog tih svojih likovnih karakteristike, ima svjetla po sebi, zapravo pretvara tamu u svjetlo. I on je odlučio pomoći Zlatici.

DRAMATIČNO NAPUSTILA 'LJUBAV JE NA SELU': Ana Paula prije odlaska iz showa nije se sramila ničega

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem
MA KAKVE ŠTIKLE!

Bosa i u rozoj haljinici: Prijović je u Rijeci zaplesala sa sviračem

Mlada regionalna zvijezda Aleksandra Prijovć izula je štikle i bosa zaplesala s trubačem, a publiku je iznenadila i posebnom pjesmom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom