Show

Komentari 11

Preminula glumica Mira Furlan

Preminula glumica Mira Furlan

Jedno od omiljenih lica na malim ekranima i velikim platnima onog vremena posebno se istaknula ulogama u filmovima 'Kiklop' (1982.) Antuna Vrdoljaka, 'U raljama života' (1984.) i 'Za sreću je potrebno troje'

U 66. godini preminula je glumica Mira Furlan, javlja Variety. Kako doznaje Večernji list od izvora bliskih obitelji, glumica je već dulje vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Vijest o smrti objavljena je na službenom Twitter profilu glumice.

Autor serije "Babylon 5" u kojoj je Mira glumila, J. Michael Straczynski (66), rekao je da je ekipa sa seta već neko vrijeme znala da je njezino zdravlje narušeno.

- Nadali smo se da će se poboljšati. U grupnom mailu poslanom glumačkoj postavi nedavno čuo sam da bi joj moglo biti bolje - napisao je.

Bila je isprva istaknuta glumica Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu, da bi osamdesetih postala jedna od vodećih hrvatskih i jugoslavenskih filmskih glumica. 

kasandra

Jedno od omiljenih lica na malim ekranima i velikim platnima onog vremena posebno se istaknula ulogama u filmovima “Kiklop” (1982.) Antuna Vrdoljaka, “U raljama života” (1984.) i “Za sreću je potrebno troje” (1986.) Rajka Grlića te filmu “Lepota poroka” (1986.) Živka Nikolića.

U vrijeme snimanja “Kiklopa” imala je 27 godina, a nakon što je u ulozi Enke snimila nekoliko strastvenih scena s Franom Lasićem, zauvijek je otad u očima ljubitelja sedme umjetnosti ostala upamćena kao filmska zavodnica, što je samo potvrdila filmovima “Horvatov izbor” i “Otac na službenom putu”.

kasandra

Furlan ne samo da na ovim prostorima nikad nije bila zaboravljena nego je svako njezino obraćanje popraćeno velikom pažnjom.

Najčitaniji članci