Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
159 komentara

Preminula je baka Slavica: Bila je iznimno vedra i draga žena

Kad god smo se vidjeli, razveselila me, uljepšala mi dan i život svojom vedrinom i veseljem, kaže Robert Knjaz koji je s bakom Slavicom surađivao dulje od 5 godina

Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
159 komentara

Teško je oboljela. Došao sam k njoj krajem rujna i bilo joj je jako loše. Posljednji put vidio sam je prije nekoliko dana, rekao nam je Robert Knjaz (42). 

Baka Slavica, punim imenom Vjekoslava Beštak, preminula je u četvrtak u svojoj kući u Adamovcu u 81. godini života. Obitelj i prijatelji od voljene Slavice oprostit će se na groblju u Moravču danas u 15 sati. Slavica će najviše nedostajati kćeri Đurđi, unučadi Damiru, Katarini i Ivici, praunučadi Martinu, Nikoli, Filipu, Mihaelu i Jani te sestrama.

S Knjazom je surađivala više od pet godina i on će je, kaže, uvijek pamtiti po njenom vedrom duhu i lijepim riječima koje je imala za svakoga. 

- Kad god smo se vidjeli, razveselila me, uljepšala mi je dan i život svojom vedrinom i pozitivnim stavom. Bila je uistinu iznimna žena i jako će mi nedostajati - kaže Knjaz. 

Otkako je Knjaz baku Slavicu angažirao u svojim emisijama, prvi je put letjela avionom, a nosila je i modnu reviju u Milanu.

- Milano ima tak stare tramvaje, a bogati su ljudi. Mi se nekaj žalimo, a u tramvajima imamo i televizore. U Italiji ti, mišek, uopće nema Talijana. Sve samo stranci, koji su tamo došli iz razonode. Knjaz me u Milano vodil avionom. Znaš, milo, čim se avion digel, došlo mi je nekaj u uho da ništa nisam čula. Pogutnula sam slinu i odjednom sam sve čula - ispričala je baka Slavica. 

Radila 30 godina na Trešnjevačkom placu

Na tržnici je radila od 12-e godine. U počecima je na Branimirovu tržnicu išla konjima kao i svi ostali. Na Trešnjevačkom placu radila je više od 30 godina. 

- Jedan dan na plac mi je došel snažan, lijepi mladić i veli mi da me treba za televiziju. Došla sam doma i rekla to svojima, a oni svi u smijeh. Zato kaj su mi se svi smijali, otišla sam na televiziju - ispričala je Slavica. 

Dodala je kako je prvu emisiju 'Koledžicom po svijetu' gledala cijela njena obitelj i svi su se toliko jako smijali da su popadali s kauča. 

- Kad sam se ja prvi put vidla na televiziji mislila sam si 'da sam bar ljepša i mlađa’. Nemam nikakvu tremu dok snimam jer mi je sve to jako simpatično - rekla je baka.    

Bila je popularnija od Knjaza na 'Fejsu'

Baka Slavica bila je popularna i na Facebooku. Na društvenoj mreži imala je više od 50.000 obožavatelja. Knjaz se šalio da je zabrinut, da ga baka Slavica istiskuje s malih ekrana jer je popularnija od njega. On je tada, naime, na Facebooku imao tek 2000 obožavatelja. 

- Ljubomoran sam, ali nisam iznenađen. Baka je donijela nove standarde na televiziju. Ako je umorna, zna si stoječki odrijemati 10-ak minuta, iako je snima kamera. Draga je prema sugovornicima, premda im ne može zapamtiti ime. Mirzu Džombu i Igora Vorija zvala je Đoni i Vomba, a TBF-ovce Sašu, Luku i Borisa, Saša, Tin i Gedžo - ispričao je Knjaz u jednom intervjuu.

Naši partneri pišu
Message