Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
13 komentara

Preminula je prva predstavnica (81) Jugoslavije na Euroviziji

Ljiljana je pjevala u Malom Lošinju 1960. godine, gdje ju je zapazio direktor diskografske kuće Jugotona. Tad je bila anonimna pjevačica iz Novog Sada, ali se probila na vrh domaće zabavne glazbe

Foto: Youtube/Screenshot
13 komentara

U utorak ujutro u 82. godini preminula je pjevačica Ljiljana Petrović, prva predstavnica Jugoslavije na pjesmi Eurovizije 1961. godine, piše Kurir. S pjesmom Jože Privšeka i Miroslava Antića 'Neke davne zvezde' osvojila je osmo mjesto.

Ljiljana je pjevala u Malom Lošinju 1960. godine, gdje ju je zapazio direktor diskografske kuće Jugotona. Tad je bila anonimna pjevačica iz Novog Sada, ali se probila na vrh domaće zabavne glazbe. 

Jedan od njezinih zapaženijih nastupa bio je na Zagrebačkom festivalu 1962. s pjesmom 'Ko crne ruže cvijet', za koju je dobila brojne nagrade. 

Foto: screenshot/

Krajem sedamdesetih godina neprimjetno se povukla s estrade. Od 1989. pisala je haiku poeziju, a dvije godine nakon je objavila knjigu. Njezini haiku stihovi objavljeni su u antologijama haiku poezije Jugoslavije. Počela je 1995. skladati glazbu na haiku stihove, tako da je među malobrojnima koji se bave tom glazbenom formom. Rodila se 1939. u Bosanskom Brodu, a do posljednjeg dana je živjela u Novom Sadu.

Naši partneri pišu
Message