Obavijesti

Show

Komentari 61

Preminula je Tina Turner

Preminula je Tina Turner
6

S njom je svijet izgubio glazbenu legendu i uzora, napisao je Tinin predstavnik koji je potvrdio tužne vijesti

VIDEO

Legendarna pjevačica Tina Turner preminula je u 84. godini. Tužne vijesti potvrdio je njen glasnogovornik.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Tina Turner, kraljica Rock 'n' Rolla preminula je danas u 84. godini nakon duge bolesti, u njenom domu u Kusnachtu, u blizini Zuricha. S njom je svijet izgubio glazbenu legendu i uzora - pisalo je u službenom priopćenju.

Tina Turner oprostila se od sina: 'U tuzi zatvaram oči i mislim na tebe, prerano si napustio svijet'
Tina Turner oprostila se od sina: 'U tuzi zatvaram oči  i mislim na tebe, prerano si napustio svijet'

Tina je rođena 26. studenog 1939. godine, a pravo ime joj je Anna Mae Bullock. Njena majka bila je tvornička radnica, a otac baptistički svećenik. Kada je Tina navršila 12 godina roditelji su joj se rastali, nakon čega su ona i njena sestra Alline odrasle s bakom. Kada je navršila 16 godina preminula joj je baka pa se sa sestrom i majkom preselila u St. Louis gdje je upisala Summer High School.

Ubrzo nakon što se preselila počela je i izlaziti sa sestrom, a u jednom od klubova upoznala je svog supruga Ikea Turnera. Prije njega zaljubila se u saksofonista Raymonda Hilla s kojim je 1958. godine dobila i sina Craiga Bullocka. Godinu dana nakon započela je vezu s Ikeom. 

Tih je godina i započela njena glazbena karijera, upravo uz Ikea, kojemu je neko vrijeme bila prateći vokal. Tada su snimili kultne pjesme poput hita 'River Deep, Mountain High'. Tinin život uz Ikea nije bio lagan, često ju je zlostavljao, a priča o njihovoj vezi ispričana je u filmu 'Što ljubav ima s tim' iz 1993. godine.

Kroz svoju solo karijeru stvorila je neke od najpoznatijih svjetskih pjesama, uključujući 'Proud Mary', 'What's Love Got To Do with it', 'Private Dancer', 'The Best' i brojne druge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane