Show

Komentari 3

Preminula Lee Radziwill, velika rivalka i sestra Jackie Kennedy

Preminula Lee Radziwill, velika rivalka i sestra Jackie Kennedy

Rivalstvo između dviju sestara, koje je od dječjih igara i odlazaka u kupovinu eskaliralo u bitke oko muškaraca i novca, potrajalo je sve do Jackiene smrti

U petak je u 86. godini u svojem domu u New Yorku umrla Lee Radziwill, pripadnica svjetskog jet-seta i mlađa sestra bivše američke prve dame Jackie Kennedy, pišu američki mediji. Ranih šezdesetih Jackie i Lee bile su najpoznatije sestre u svijetu, no od najranijeg djetinjstva među njima je vladalo rivalstvo. 

Udajom za poljskog aristokrata Stanislawa Albrechta Radziwilla 1959. Caroline Lee Bouvier postala je princeza i bez državne ili službene titule, no ona je princu oduzeta za vrijeme Drugoga svjetskog rata.

Lee se oduvijek kretala među pripadnicima društvene kreme, pa je prijateljevala s Trumanom Capoteom, Rudolfom Nureyevom, Andyjem Warholom i Leonardom Bernsteinom. S Rolling Stonesima je 1972. otputovala na sjevernoameričku turneju, a Capote joj je pokušao pomoći u glumačkoj karijeri. 

Rivalstvo između dviju sestara, koje je od dječjih igara i odlazaka u kupovinu eskaliralo u bitke oko muškaraca i novca, potrajalo je sve do Jackiene smrti. Jackie je cijeli život bila bijesna jer je njihova majka Janet više voljela Lee, a Lee je zamjerila sestri što joj je preotela ljubavnika Arija Onassisa, za kojeg se Jackie 1968. i udala.

Mlađa sestra nekadašnje prve dame Amerike udavala se triput. Njezin treći suprug bio je filmski redatelj Herbert Ross. Iz braka sa Stanislawom Radziwillom ima dvoje djece, sina Anthonyja i kćer Christinu.

Najčitaniji članci