Obavijesti

Show

Komentari 25

Strastveni Charles Aznavour: Bio je kralj francuske šansone

Strastveni Charles Aznavour: Bio je kralj francuske šansone
7

Legendarni francuski šansonjer Charles Aznavour preminuo je danas 95. godini, objavio je pjevačev menadžer. U 70-godišnjoj karijeri prodao je više od 180 milijuna ploča i snimio preko 1400 pjesama...

VIDEO

Francuski šansonjer armenskog podrijetla Charles Aznavour preminuo je danas u 95. godini, rekao je pjevačev glasnogovornik za Guardian.

Tijekom bogate karijere, koja je trajala više od sedam desetljeća, objavio je 1400 pjesama, a u svijetu je prodao više od 180 milijuna ploča i snimio čak 91 album.

Otkrila ga je Edith Piaf

Pjevač je dijete armenskih roditelja. Rodio se u Parizu 1924. godine kao Shanhour Vaghinag Aznavour, ali je kasnije promijenio ime. Od škole je odustao već kao devetogodišnjak jer je bio siguran da se želi baviti umjetnošću. Šansu mu je prva ponudila legendarna Edith Piaf, koja ga je, kad je čula kako pjeva, pozvala da nastupa prije nje na jednom koncertu. 

Film Festival in Berlin 1963

U suradnji s Pierrom Rocheom napisao je prve pjesme četrdesetih godina. Pratio je Eith Piaf na turneji po Americi 1947. godine. Uslijedila je njegova velika turneja po Europi, a nastupi u Olympiji i Moulin rougu u Parizu ga dižu u zvijezde. Počeli su ga uspoređivali s legendarnim Frankom Sinatrom.

Lit.Cologne literature festival - Charles Aznavour

Lingvistički nadaren

Aznavour je pjevao na pet jezika, a  najčešće na francuskom i španjolskom. Svojim neobičnim glasom i strašću te spajanjem jazza sa šansonom, osvajao je publiku diljem svijeta. Prošle godine je dobio i holivudsku zvijezdu na stazi slavnih u Los Angelesu. CNN ga je 1998. godine proglasio zabavljačem stoljeća.

Charles Aznavour turns 75

Tri žene, brojne ljubavnice i tisuću pjesama

Njegove dvije pjesme na engleskom jeziku koje su postale veliki hitovi su 'She', koju su obrađivali veliki glazbenici poput Bryjana Ferryja i Elvisa Costella, i koje je bila uvodna pjesma u film 'Ja u ljubav vjerujem' i balada 'The Old Fashioned Way' koju je pjevao i Fred Astaire i Shirley Bassey.

Charles Aznavour

U privatnom životu Aznavour je bio veliki zavodnik i imao je brojne ljubavnice. Tri puta se ženio, a mnogi su ga povezivali i s Edith Piaf.

- Da sam se oženio s Edith, uništili bismo jedno drugo. Previše krokodila u istoj bari. Nisam htio ni da ljudi govore da sam se oženio zbog novaca. Htio sam stvoriti svoje ime, svoje novce i svoje pjesme - govorio je Charles, piše Daily Mail. O drugim ljubavnicama nije htio pričati, a rekao je da je bio najzaljubljeniji u svoj posao.

Charles Aznavour

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti