Show

Komentari 1

Slikao Naomi Campbell i Cindy, režirao je spotove Tini Turner

Slikao Naomi Campbell i Cindy, režirao je spotove Tini Turner

Režirao je i videospotove zvijezdama kao što su Tina Turner i Beyonce... Za rujansko izdanje Voguea, koje je uređivala vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle, Peter je fotografirao sve žene

Slavni modni fotograf Peter Lindbergh preminuo je u utorak u 75. godini. Zasad nije poznat uzrok smrti, a tužnu vijest objavio je njegov tim na službenoj Instagram stranici fotografa.

- S velikom tugom objavljujemo kako nas je jučer napustio Peter Lindbergh u dobi od 74 godine. Za njim tuguju supruga Petra, njegova prva supruga Astrid, sinovi Benjamin, Jeremy, Simon i Joseph i sedam unučadi. Ostavio je veliku prazninu - piše u objavi. 

Peter je bio poznat po suvremenim fotografijama, a proslavio se 1988. godine kad je snimio serijal s Lindom Evangelistom (54), Naomi Campbell (49) i Cindy Crawford (53) prije nego su postale popularne u svijetu mode. 

Režirao je i videospotove zvijezdama kao što su Tina Turner (79) i Beyonce (38)... Za rujansko izdanje Voguea, koje je uređivala vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle (38), Peter je fotografirao sve žene. 

Najčitaniji članci