Obavijesti

Show

Komentari 12

Jacques prije Eurosonga glumi Heroda: On je zao i narcisoidan

Jacques prije Eurosonga glumi Heroda: On je zao i narcisoidan
14

SVESTRAN S Rokom Blaževićem pobijedio je na Dori, a u subotu će Houdek debitirati u slavnoj rock operi ‘Jesus Christ Superstar’

VIDEO

Kao tinejdžer, kad sam se inficirao rock operom ‘Jesus Christ Superstar’, sanjao sam ulogu Heroda. Više od 20 godina to mi je bila velika želja. One se, očito, ostvaruju, priznao nam je Jacques Houdek (37).

Pjevač ima ulogu kralja Heroda u rock operi koja će u subotu imati premijeru u zagrebačkom kazalištu Komedija. Osim Houdeka, igraju još i Renata Sabljak, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Dražen Čuček... Dirigent je Dinko Appelt, a redatelj Damir Lončar.

- Hvala kazalištu na ovoj prilici. Moja uloga je bila ideja dirigenta Appelta, a njemu je ptičica Sabljak prišapnula da ja to želim. Dosad sam glumio samo u dvije dječje predstave, odigrao sam ih oko 60. I to mi je jako puno pomoglo, inače ne znam bih li se uopće odvažio. Iako je pop glazba moja najveća strast, moram priznati da je ovo zaista jedno posebno iskustvo. Lik Herod je jako kompleksan i interesantan. Zao je, lud i ciničan, a s druge strane smiješan, strahovito narcisoidan te ustvari nesiguran. Herod je u mojoj interpretaciji lud i takvog ga donosim na scenu, a najveća su mi nagrada reakcije kolega iz kazališta koji su tu već stvarno veterani - kaže Houdek.

Mjesecima je u punom pogonu. Radio je na probama za rock operu, ali je spremao i Roka Blaževića (18) za nastup na Dori. Rezultate znamo, s pjesmom 'The Dream' su pobijedili i plasirali se na Euroviziju u Tel Aviv.

- Nije bilo lako sve to zajedno, ali eto, ipak smo uspjeli. Moram priznati i da su probe, koje su sad svakodnevne, zaista naporne. No vjerujem da se isplati jer mi sve izgleda sjajno, mogli bismo i na Broadway - izjavio je Houdek.

Za ulogu se, priznaje Houdek, ozbiljno pripremao. A dobio je ulogu u najpoznatijoj svjetskoj rock operi. Izvode je na engleskom. 

- Ipak sam ja glumac amater. Sigurnost pronalazim u tome da je kod Heroda teško pretjerati. Imam jednu, ali vrijednu pjesmu, ali on kad dođe, sve razbuca. Dovoljno je lud da je teško pogriješiti i zbog toga dodam ‘gasa’ - objasnio je Jacques.

Kako piše u opisu njegova lika, kralj Herod je jako razočaran i bijesan jer mu Isus nije pokazao ni jedno od čuda o kojima je toliko slušao. Za svaku od uloga predviđeno je više glumaca.

Tako će Isusa igrati Đani Stipaničev, Filip Hozjak i Neven Stipčić. Houdeka mijenja Dražen Čuček.

- Sva tri Isusa su super. Ma, cijeli ansambl, zaista mi je uživancija s njima raditi. Mjuzikl je pun karaktera, osjeti se i kod najmanjih rola - rekao je Jacques i dodao:

- Od svih sam upijao savjete. Kolege me hvale, no tek ćemo vidjeti kakav ću Herod biti.

Đani Stipaničev već je igrao u 'Jesus Christ Superstar'. Kao i kolega iz 'nove' postave, Ervin Baučić, koji je sad Juda.

- Prije 19 godina bilo je puno drugačije jer smo tad radili za puno veće prostore. Izvodili smo i u Lisinskom, pulskoj Areni..., dakle u puno većim prostorima. Sad će ljudi lakše moći vidjeti naše izraze, emociju. A i ovdje smo uključili neke nove mlade nade, talentirani su. Svi imamo alternacije pa nas ima dosta - rekao nam je Stipaničev.

Pjevač kaže da ne želi izletavati s velikim izjavama, ali vjeruje kako će nakon svega moći biti ponosni na svoj rad. Stipaničev na glumca Jacquesa nema primjedbi, glas ionako nikad nije bio sporan.

- Njegova je uloga ovdje sporedna, iako je kralj Herod važna povijesna ličnost. No impozantna je njegova pojava koliko god uloga nije velika - rekao je Stipaničev.

Kaže da su dirigent Appelt i redatelj Lončar sjajni.

- Appelt je mag našega mjuzikla, a Lončar nas je sve opustio, atmosfera je sjajna.

GROZNI SU I ZLI: Ova tri horoskopska znaka nije briga za druge i nitko ih ne želi u svojoj blizini

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Alan izvrijeđao Danijelu: 'Imaš toliko celulita da ne stane u šleper! Zašto? Pokvarena si!'
DRAMA U 'BRAKU NA PRVU'

Alan izvrijeđao Danijelu: 'Imaš toliko celulita da ne stane u šleper! Zašto? Pokvarena si!'

Danijela i Alan od stručnjaka iz showa 'Brak na prvu' dobili su zadatak poredati životne vrijednosti te su se zbog toga posvađali