Obavijesti

Show

Komentari 0

Prince je prvu pjesmu napisao kao dječak od sedam godina

Prince je prvu pjesmu napisao kao dječak od sedam godina
4

Cijeli ga je život pratila stigma ekscentrika čiji je život u dobroj mjeri bio prekrivn velom tajne, na opće zaprepaštenje glazbenog svijeta odlučio umjesto svog imena predstavljati se simbolom

VIDEO

Prince je prvi album objavio još 1978., navodno je prvu pjesmu napisao kao sedmogodišnji dječak, a tijekom karijere prodao je više od 100 milijuna nosača zvuka, na 39 albuma. Cijeli ga je život pratila stigma ekscentrika čiji je život u dobroj mjeri bio prekrivn velom tajne. U jednom je trenutku, na opće zaprepaštenje glazbenog svijeta odlučio umjeto svog imena predstavljati se simbolom, pa su tisuće radijskih i TV urednika imali nemalih problema najavljujući njegove hitove.

Međutim, bolji poznavatelji njegovog lika i djela znaju da je jedno od najplodnijih njegovih razdoblja bilo ono s grupom The Revolution. U to je vrijeme, točnije 1984., nastao Oscarom nagrađeni hit ‘Purple rain’, a i pregršt drugih hitova: ‘Little Red Corvette’, ‘1999’, ‘Raspberry Beret’, ‘When Doves Cry’, ‘Kiss’ i drugi. Osim toga, upravo je u tom razdoblju napisao hit ‘Manic Monday’ za The Benglese i ‘Nothing Compares 2U’ koja je proslavila Sinead O'Connor. Nakon što je krenuo u solo vode, objavio je iznimno popularan album ‘Sign O’ The Times’.

Kao solist je objavio još tri albuma , a onda svijetu, 1991.,  predstavio bend The New Power Generation. Dvije godine poslije zbunio je milijune obožavatelja predstavivši se simbolom. Vratio se na ime Prince 2000. godine i od tada objavio još 15 albuma. Svi koji su bili oko njega kažu da je u studiju bio nezaustavljiv i neukrotiv. Oduševljavao je svijet jedinstvenom kombinacijom rocka, hip hopa, soula, funka, jazza i popa, a ne manje atraktivan i originalan bio je njegov glas velikog raspona.

Zadnji je album, ‘HITnRUN Phase Two’, objavio prošle godine, a zadnji koncert turneje održao je još prošli tjedan. Onda je zabrinuo svjetsku javnost i milijune obožavatelja kad se 15. travnja, njegov avion morao iznenada spustiti kako bi Prince bio odvezen u bolnicu. Međutim, kao što smo i mi javili, nakon tri je sata pretraga pušten na kućnu njegu uz dijagnozu jake gripe. Njegova smrt samo je nastavak ovogodišnjih šokova i odlazaka svjetski poznatih glazbenih genijalaca kao što su David Bowie, Lemy Kilmister i mnogi drugi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac