Obavijesti

Show

Komentari 55

Princeza Kate je bila pouzdani stup kraljevske obitelji, sve dok nije izazvala neviđeni skandal

Princeza Kate je bila pouzdani stup kraljevske obitelji, sve dok nije izazvala neviđeni skandal
14

Kate Middleton napravila je nezapamćen gaf u 13 godina blistavoj karijeri, no stručnjaci tvrde da je preuzela svu odgovornost zbog tragedije iz 2012. godine

VIDEO

Moram biti viđena da bi mi se vjerovalo, bio je moto pokojne britanske kraljice Elizabete II. Tim načelom se služi i njezin sin kralj Charles III. (75) koji, unatoč raku i kemoterapijama, u Buckinghamskoj palači prima razne državnike i veleposlanike. Nažalost, ne pridržavaju se svi članovi obitelji principa pokojne kraljice.

Supruga prijestolonasljednika Williama, princeza od Walesa, Kate Middleton (42), posljednji put je viđena u javnosti na tradicionalnoj božićnoj misi s obitelji. Tri tjedna kasnije, 16. siječnja, iz Kensingtonske palače (dom Williama i Kate) javljaju da je princeza primljena u bolnicu na "planiranu operaciju abdomena". Objašnjavaju kako će u bolnici boraviti 10-15 dana te da će uzeti pauzu od kraljevskih dužnosti do Uskrsa.

Princ William se usred skandala pojavio u javnosti. Komentirao je i Kate, evo što je točno rekao
Princ William se usred skandala pojavio u javnosti. Komentirao je i Kate, evo što je točno rekao

Idući dan kralj Charles odlazi na liječenje zbog povećane prostate. Točno 14 dana nakon primanja u bolnicu, iz Kensingtonske palače javljaju da se princeza Kate vratila kući, a da je nitko nije vidio kako napušta kliniku. Tjedan kasnije kralj otkriva da ima rak te je, za razliku od snahe, otvoren i precizan oko svog stanja.

- Njegovo Veličanstvo odlučilo je podijeliti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja i u nadi da će pomoći u razumijevanju javnosti za sve one diljem svijeta koji imaju rak. Kralj je zahvalan svome medicinskom timu na brzoj intervenciji, koja je bila moguća zahvaljujući njegovom nedavnom bolničkom zahvatu. Ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog liječenja i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće - naveli su iz Buckinghamske palače.

Internet bruji o novom misteriju princeze Kate: 'Ova fotografija je lažna, obmana se nastavlja'
Internet bruji o novom misteriju princeze Kate: 'Ova fotografija je lažna, obmana se nastavlja'

Vijest da dva člana uže kraljevske obitelji imaju ozbiljne zdravstvene probleme šokirala je britanske porezne obveznike, koje je monarhija 2022. godine stajala oko 100 milijuna funti.

Krajem veljače princ William objavio je da ne može prisustvovati misi zadušnici za svoga kuma, grčkoga kralja Konstantina, zbog osobnih razloga. U nedostatku redovitih ažuriranja javnost i kritičari bili su prepušteni nagađanjima. Pojavile su se glasine o razvodu te nagađanja kako se Kate oporavlja od estetske operacije, poput brazilskog podizanja stražnjice, a neki su povjerovali kako je loša frizura pravi razlog zašto se dugo nije pojavila u javnosti...

Iako je većina toga bez ikakve činjenične osnove, Kensingtonska palača učinila je malo da ublaži ovu negativnu pozornost, rekavši da neće davati "ažuriranja ili tekuće komentare" o princezi i njezinu zdravlju osim ako nema značajnih novih informacija za dijeljenje.

Kate muči ranija tragedija

Nakon dva dana divljih internetskih nagađanja Kensingtonska palača potvrdila je izvornu izjavu za časopis People.

- Bili smo vrlo jasni od samog početka da će se princeza od Walesa vratiti do Uskrsa i da će Kensingtonska palača objavljivati ažuriranja samo kada nešto bude značajno - rekli su. Također su dodali da je princeza "dobro". Početkom ožujka, osim jedne mutne paparazzo fotografije na kojoj je Kate snimljena u automobilu s mamom, princezu još nitko nije vidio. Stigao je i Majčin dan, koji Britanci slave 10. ožujka, kad je Kate napravila nezapamćen gaf u svojoj 13 godina blistavoj kraljevskoj karijeri.

Instagram ne želi probleme! Na uređenu fotku princeze Kate stavio upozorenje: Što je iduće?
Instagram ne želi probleme! Na uređenu fotku princeze Kate stavio upozorenje: Što je iduće?

Kensingtonska palača objavila je manipuliranu fotografiju obitelji Wales, koju su zatim povukli Associated Press i nekoliko drugih agencija. Lijeva ruka princeze Charlotte nije se poklapala s rukavom njezina džempera. Middletonin patentni zatvarač bio je pogrešno poravnat, a neki dijelovi tijela - uključujući koljeno i šaku, bili su nespretno zamagljeni. Gotovo odmah nagađanja o princezinu pravom stanju dosegla su vrhunac, zbog čega se Kate obratila javnosti.

- Kao i mnogi amaterski fotografi, povremeno eksperimentiram s uređivanjem fotografija. Htjela sam se ispričati zbog bilo kakve zabune koju je izazvala obiteljska fotografija koju smo jučer podijelili s javnosti - poručila je princeza od Walesa. Fotografija vrijedi tisuću riječi. Ali britanska kraljevska obitelj dobila je mnogo više nego što je možda očekivala. Ovakvom pogreškom princezina PR tima kredibilitet kraljevske obitelji je poljuljan, slažu se vodeći britanski stručnjaci za monarhiju.

- Palača će sada izgubiti poštovanje i povjerenje vrlo značajnog dijela Britanije. To znači da će morati raditi prekovremeno kako bi povratili bilo kakav legitimitet - rekao je kraljevski komentator Jack Royston za Business Insider.

Kate je dugo bila pouzdani stup britanske obitelji, pojavljivala se i smiješila se na svakom javnom događaju na kojem je bila zamoljena da se pojavi, reagirajući uvijek smireno na buru i buku oko kraljevskih drama. Zatim je učinila nešto sasvim neuobičajeno: nestala je.

Princeza, koja bi se nakon rođenja svakog od svoje troje djece u roku od 24 sata pojavila ispred bolnice s frizurom i šminkom te vedrim osmijehom, nestala je iz očiju javnosti na period dulji od tri mjeseca.

Što je spriječilo Kate da poželi pokazati svoje lice? Zašto se palača na kraju osjećala ponukanom objaviti očito manipuliranu njezinu fotografiju? Zašto PR nije obavio bolji posao?

Richard Eden, novinar britanskog Daily Maila, vjeruje da se Kate zbog straha da se ne ponovi maltretiranje zaposlenika koji se brinu o njoj štiti svog tajnika komunikacija Leeja Thompsona. Ovaj stručnjak za odnose s javnošću došao je 2022. godine s američke televizije NBC raditi za Williama i Kate. Eden se pita zašto je Kate preuzela odgovornost za fotografiju, kad je ona morala proći kroz ruke PR službe.

Kako su mu rekle osobe bliske dvoru, princezu i princa još "progoni" tragična smrt medicinske sestre u bolnici u kojoj je Kate rodila sina Georgea. Jacintha Saldanha koja je radila u bolnici oduzela si je život nekoliko dana nakon što je nasjela na šalu dvaju australskih radijskih DJ-eva koja su se pretvarala da su kraljica i princ Charles. Preusmjerila je poziv kolegici, koja se tad brinula o princezinoj prvoj trudnoći, te ispričala privatne informacije voditeljima. Kako piše Eden, zbog te tragedije kraljevski par je odlučio da nitko tko radi za njih ne smije biti javno ponižen.

Ujak u showu govorio o Kate

Jedina osoba bliska princezi koja je progovorila o njezinu sadašnjem zdravlju je njezin ujak Gary. Brat princezine majke, koji je na lošem glasu zbog vrijeđanja bivše supruge u alkoholiziranom stanju, sudjelovao je u britanskoj verziji showa "Big Brother Celebrity". Ujak Kate Middleton, Gary Goldsmith (59), u showu je rekao kako ne može baš pričati o zdravlju nećakinje, ali da ga je njegova sestra, Kateina majka, uvjerila da je Kate dobro.

- Kate nakon abdominalne operacije ima najbolju njegu na svijetu - otkrio je Gary. Dodao je kako nije na njemu da komentira zdravlje svoje nećakinje s obzirom na to da ona ne želi javno iznositi detalje o svom stanju. Čini se da se princezin nestanak ljudima čini čudnim jer je u suprotnosti s njezinim brendom. Otkad je u javnosti, Kate se oduvijek smatrala pouzdanom i poslušnom. Čak i na početku veze s princem Williamom, tijekom koje su joj mediji davali ponižavajući nadimke, Kate je bila pristojna prema paparazzima.

Kate nikad nije priređivala skandale, a otkad se udala za Williama 2011. godine, najveće zamjerke ili kontroverze, do Majčina dana, većinom su bile vezane za njezin modni ukus. Kad se u kraljevskoj obitelji pojavila nova snaha - američka glumica Meghan Markle, navodno su nastale tenzije na dvoru.

Optužbe je nisu zaobišle

Kad je Meghan Markle dala intervju Oprah Winfrey 2021. godine, istaknula je kako je Kate "dobra osoba". Britanski tabloidi su u vrijeme vjenčanja Harry i Meghan pisali kako je američka glumica rasplakala Kate, ali Meghan je rekla da je bila obratna situacija. No da je Kate shvatila da je pogriješila i idući dan joj poslala buket s isprikom. Harry je u svojim memoarima "Rezerva" opisao kako su mu William i Kate rekli da je dobra ideja da za maškare obuče nacističku uniformu.

- Nazvao sam Willyja i Kate i pitao ih što misle, a oni su rekli da obučem nacističku uniformu - napisao je Harry i otkrio kako ju je potom isprobao pred njima i oni su se oduševili. Upravo zbog njihova oduševljenja on je odabrao nacističku uniformu.

Harry je u intervju s Oprah rekao kako je neke članove kraljevske obitelji brinula boja kože njegova sina Archieja. Britanski mediji su pisali da se radi o Kate i kralju Charlesu, ali Meghan i Harry to nikad nisu potvrdili. Nakon smrti kraljice Elizabete i odlaska princa Harry iz Britanije, Kate je postala najomiljenija članica kraljevske obitelji.

Fotografija za Majčin dan trebala je podržati uvjeravanje palače da je princeza dobro, a postigla je upravo suprotno. Javna je tajna da ponekad "padne" dogovor između palače i britanskih tabloida o izbjegavanju pisanja osjetljivih tema vezanih uz određene članove kraljevske obitelji. Tako Britanci nisu objavili paparazzo fotografiju Kate s mamom u automobilu. No zbog princezina izbivanja iz javnosti i gafa s fotografijom, Britanci gube povjerenje u kraljevsku obitelj - instituciju koja se, kako je rekla pokojna kraljica Elizabeta II., mora "vidjeti da bi joj se vjerovalo". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine