Obavijesti

Show

Komentari 0

Prljavci 21. veljače nastupaju na humanitarnom koncertu

Prljavci 21. veljače nastupaju na humanitarnom koncertu
1

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za oporavak Pava Hađije, teško stradalog u prometnoj nesreći, na Badnjak prošle godine

VIDEO

Udruga navijača Hajduka “Torcida Mokošica” i Culture club Revelin, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, organiziraju veliki humanitarni koncert Prljavog kazališta, „SVI ZA PAVA“, 21. veljače ove godine. 

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za oporavak Pava Hađije, teško stradalog u prometnoj nesreći, na Badnjak prošle godine. Zdravstveno stanje mladog Hajdukovca i dalje je teško te zahtijeva daljnje liječenje u inozemstvu. 

Prljavo kazalište je, nakon više od tri desetljeća na sceni, s brojnim bezvremenskim hitovima, jamac izvrsne zabave. “Mojoj majci”, “Heroj ulice”, “Te noći kad si se udavala”, “Ma kog me boga za tebe pitaju”, “Marina”, “Sve je lako kad si mlad” i brojne druge pjesme obilježile su djetinjstva i mladosti mnogih. 

Autor većine pjesama, Jasenko Houra, davno je shvatio da će pjesma “Mojoj majci” obilježiti njega i 30 godina star band, zauvijek. 

- Legendarni koncert na Trgu donio je dodatni teret bendu jer se počelo kalkulirati sa stvarima s kojima band nije imao veze. Ali ne možeš stalno ljudima objašnjavati. Pitali su me tada hoću li biti novi ban, pa sam rekao da on mora imati brkove i biti visok dva metra, ja imam 1,68. Stalno se tu provlačilo nešto politički. Priznajem, tek mi je za vrijeme Ruže postalo jasno da ljudi pjesmu prevode na svoj jezik. Publika ipak te neke stvari doživljava puno drugačije - kaže Houra. 

Zanimljivo je da se koncert Prljavaca u Revelinu na neki način “naslanja” na nedavni koncert Gorana Bregovića u istom prostoru. Naime, Houra i danas, bez sustezanja, odaje priznanje Bregi.

- Njemu ide možda najveća zasluga u stvaranju zagrebačke i jugo scene. On se nije dao smještati jer je bio uspješan, dokazao je da se može od toga živjeti. On je dokazao da to nije samo priča i hir mladih do vojske, nego je to uspješna stvar i moguć temelj egzistencije. Uvijek su se prije njega kao uspješni i bogati slikali nogometaši i mesari. Bregović je dokazao da je to ozbiljan posao od kojeg možeš živjeti pa je olakšao i nama taj pritisak - zaključio je Houra. Inače, ovih dana Prljavci rade na pjesmama za novi album koji bi, kako saznajemo, trebao biti objavljen potkraj godine. Dakle, 21. veljače u Revelinu na svoje će doći svi koji vole Prljavce i svi koji žele pomoći mladiću i Hajdukovcu koji je postao simbolom brige društva za one kojima je pomoć potrebna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti
Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu