Obavijesti

Show

Komentari 20

Prokletstvo filma 'Sam u kući': Smrt, droga i propale karijere

Prokletstvo filma 'Sam u kući': Smrt, droga i propale karijere
8

Uloga Kevina donijela je Culkinu novac i svjetsku slavu, ali to nije bilo dovoljno. Već je kao maloljetnik završio u paklu droge, najbliži su strahovali za njegov život...

VIDEO

Smrti, ovisnosti i propale karijere... Sve je to zadesilo glumce omiljene božićne obiteljske komedije 'Sam u kući'. Svima je već dobro poznata priča o Macaulayu Culkinu (38), perspektivnom glumcu koji je nakon snimanja hit filma postao prava zvijezda. Uloga Kevina donijela mu je novac i svjetsku slavu, ali to mu ipak nije bilo dovoljno. Kad je zakoračio u pubertet, počeo je propadati. Već je kao tinejdžer završio u paklu droge. Svojom bizarnom pojavom i oronulim izgledom plašio je obožavatelje koji nisu mogli vjerovati u što se pretvorio slatki dječak iz filma. 

Trošio je oko 40 tisuća kuna mjesečno na alkohol i drogu. Postao je ovisan o heroinu, a u veljači 2013. navodno je pretjerao s kombinacijom heroina i nekoliko vrsta različitih lijekova. Njegovi prijatelji našli su ga prije nego što je bilo prekasno, a nekima od njih navodno je i ranije govorio je da će se ubiti jer mu je karijera propala. Culkin se kasnije izvukao, ali ozbiljnom glumom ne bavi se gotovo 25 godina.

Culkin: Glumicu O'Haru i nakon skoro 30 godina zovem 'mama'
Culkin: Glumicu O'Haru i nakon skoro 30 godina zovem 'mama'

Američki glumac Devin Ratray (41) u filmu je glumio zločestog i iritantnog  Buzza kojemu je glavni cilj bio zagorčavati život  svom bratu Kevinu. Svoju ulogu reprizirao je i u drugom nastavku filma, a uloga Buzza 'obilježila'  ga je za cijeli život. Kasnije nije dobivao značajnije uloge, zbog čega je njegova glumačka karijera sve više propadala. Nakon prvog i drugog dijela 'Sam u kući', Devin se nastavio baviti glumom, ali nije ostvario nijednu zapaženiju ulogu. Nekoliko se puta pojavljivao u serijama, a glumio je i u mjuziklu 'Up Here'. 

'Sam u kući' sreću nije donio ni glumcu Johnu Heardu koji je u filmu glumio Kevinovog tatu. Njegova smrt zaprepastila je Hollywood. Iako je imao 72 godine kad je umro, Heard nikad nije imao prevelikih problema sa zdravljem zbog čega je njegova smrt sve iznenadila. Glumčevo tijelo pronašle su čistačice 2017. godine, a njegova bivša supruga jednom je prilikom izjavila da se Heard najvjerojatnije 'slučajno predozirao'. Tek nakon Heardove smrti na vidjelo su isplivali razni skandali iz njegovog života. Između ostaloga, glumac je navodno bio nasilan zbog čega je izgubio i skrbništvo nad sinom Jackom (31).

Kupili su dom iz filma 'Sam u kući' i potpuno ga promijenili
Kupili su dom iz filma 'Sam u kući' i potpuno ga promijenili

Nakon 'Sam u kući' Heardova karijera je stagnirala. Nekad uspješan karakterni glumac, koji je 70-ih i 80-ih imao mnogo zapaženih uloga prestao je dobivati značajne uloge. Nakon kratkog bljeska ulogom u 'Sopranosima', razmišljao je o potpunom povlačenju sa scene.

John Heard death

Oskarovac Joe Pesci (75) u filmu je utjelovio provalnika Harryja. Iako je i nakon 'Sam u kući' imao impresivne uloge, pogotovo u Scorseseovim filmovima 'Dobri momci' i 'Casino' s vremenom ga je gluma sve manje zanimala. Još 1999. odlučio se okrenuti glazbi, ali mu to nije pošlo za rukom. Njegov rap album je propao, a Pesci se povukao iz javnog života. Pojavljivao se u cameo ulogama, ali sljedeće godine, 20 godina nakon što se praktički povukao iz glume, vratit će se u gangsterskom filmu 'The Irishman' u kojem opet glumi s Robertom de Nirom, a režira - Scorsese.

Američki glumac Daniel Stern (61) u filmu je utjelovio drugog negativca, nestašnog i pomalo priglupog Marva. Nakon uloge u 'Sam u kući', glumac je snimio još nekoliko zapaženih filmova, poput 'Gradskih kauboja'. Nekoliko godina kasnije potpuno je odustane od filmske glume te se okrenuo kazalištu. Danas se bavi pisanjem kazališnih komada. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'