Obavijesti

Show

Komentari 81

Prošlo je 25 godina: Gdje su zvijezde filma 'Sam u kući'?

Prošlo je 25 godina: Gdje su zvijezde filma 'Sam u kući'?
7

Film, koji je snimljen 1990. godine, ima i četiri nastavka. Glumac Macaulay Culkin imao je samo 10 godina kada je film objavljen. Već s 12 godina bio je milijunaš

VIDEO

I 25 godina otkako je snimljen, film 'Sam u kući' neizostavan je dio blagdanske priče. 

Glavna zvijezda, Macaulay Culkin (35), imao je samo 10 godina kada je film objavljen. Macaulay je utjelovio 8-godišnjeg Kevina McCallistera koji igrom slučaja ostane sam u kući. Pošto je njegova obitelj velika, roditelji ga zaborave kad krenu na put. Postane meta provalnika koji žele opljačkati njegov dom, a on čini sve kako im to ne bi dopustio. 

Macaulay je postao zvijezda i ubrzo snimio nastavak filma 'Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku'. Već s 12 godina je postao milijunaš. 

I ostali glumci stekli su veliku slavu ulogom u omiljenom filmu, no gdje su oni danas?

Osim što je snimio nastavak filma, Macaulay je nizao uloge u filmovima kao što su 'Moja djevojka', 'Dobri sin', 'Gospodar snova', 'Richie Rich' i mnogi drugi. Spomenuti filmovi postigli su velik uspjeh. Macaulay se pojavio i u spotu Michaela Jacksona 'Black or White'. 

Poslije nekoliko godina pauze, vratio se na scenu ulogom u predstavi 'Madame Melville' na londonskom West Endu. Većina uloga koje je tada prihvaćao bile su manje ili gostujuće u serijama. Glumom se prestao baviti, a prije dvije godine osnovao je bend 'Pizza Underground'.

No njegova i glumačka i glazbena karijera u drugom su planu, a Macaulay zadnjih godina puni medijske stupce uglavnom zbog svoje ovisnosti o drogama i alkoholu. Potpuno je oronuo i ne liči na sebe, a navodno je jednom pokušao i samoubojstvo. Prijatelji su zabrinuti za njega jer iako se, kako se pisalo, uspio riješiti heroina, sada puši oko 60 cigareta dnevno. 

Glumac se 1998. godine oženio glumicom Rachel Miner, no razišli su se već dvije godine kasnije, a službeno rastali 2002. godine. Iste te godine glumac je započeo vezu s Milom Kunis (32). Zajedno su bili skoro deset godina, a javnost je o prekidu obavijestio glasnogovornik glumice. Navodno ju je jednom prilikom pokušao nagovoriti da pokušaju oživjeti svoju staru ljubav, no ona ga je odbila, nakon čega je on bio jako loše. Od nje nije bio u ozbiljnoj vezi. 

Screenshot

Catherine O'Hara kao Kate McCallister 

Nakon što je snimila film 'Sam u kući' dobitnica Emmyja glumila je u filmovima 'Waiting for Guffman', 'Orange County', a posudila je i glas za film Tima Burtona 'Frankenweenie'.  

Catherine O'Hara (61) glumila je i u nastavku filma 'Sam u kući', a pojavila se i u filmovima 'Božićna pustolovina', 'Waiting For Guffman', 'Best in Show', ' A Mighty Wind' i ' For Your Consideration'. 

Posuđivala je glas brojnim animiranim likovima, no najpoznatija je po ulozi u ovom božićnom filmu. U lipnju 2007. nagrađena je zvijezdom na kanadskom šetalištu slavnih. 

Catherine je trenutačno dio stalne postave CBS-ove serije 'Schitt's Creek'. Od 1992. godine je u braku s producentom Bo Welchem, a zajedno imaju dvoje djece. 

Screenshoot/Profimedia

John Heard kao Peter McCallister

Njegove najpoznatije uloge su upravo one koje je odigrao u originalu i nastavku filma 'Sam u kući'. Nakon velikog uspjeha ovog filma John Heard (70) pojavio se i u 'The Pelican Brief', 'Before and After' i 'Snake Eyes', a imao je gostujuće uloge i u serijama 'Moderna obitelj', 'Obitelj Soprano', 'Zakon braće' te 'CSI: Crime Scene Investigation'. Neslavnu ulogu imao je u filmu 'Sharknado' gdje je glumio s Tarom Reid. No kako je najavio, sljedeće godine publici će predstaviti brojne nove projekte. 

Što se tiče njegovog privatnog života, poprilično je turbulentan. Heard ima četiri bivše supruge i otac je četvero djece.  Nekoliko godina nakon što je film snimljen, bio je uhićen jer je navodno udario sina, no oslobođen je optužbi. 

Screenshoot/Profimedia

Joe Pesci kao Harry Lime

Za razliku od ostalih glumaca koji su se proslavili nakon što su glumili u ovom filmu, Joe Pesci (72) tada je već bio velika zvijezda. Najpoznatiji je po ulozi Tommyja DeVita u filmu 'Dobri momci' koji je izašao nekoliko mjeseci prije 'Sam u kući'. 

Unatoč mnogim uspješnim projektima i nakon ovog hit filma, kao što su 'Moj rođak Vinny' i  'Smrtonosno oružje', glumac je nestao s glumačke scene poslije 1999. godine. Objavio je da prestaje glumiti, ali da se želi posvetiti glazbenoj karijeri. 

Izdao je album koji je nazvao 'Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for Yo'.  Među zadnjim pojavljivanjima bilo je ono 2010. godine kad je u showu 'Love Ranch' gostovao pored glumice Helen Mirren. Glumac se tri puta ženio i rastajao.

Screenshoot/Profimedia

Daniel Stern kao Marv Merchants

Nakon što je odglumio partnera u zločinu, Daniel Stern (58) nastavio je raditi na televiziji i filmu, iako je njegova najpoznatija uloga ipak ova Marva kriminalca. Za vrijeme i nakon filma 'Sam u kući' bio je dio serije 'The Wonder Years'. 

Trenutačno je dio stalne postave serije 'Manhattan'. Od 1980. u braku je s Laure Mattos. Imaju troje djece. 

screenshoot/Pixsell

Devin Ratray kao Buzz McCallister

Iako je u filmu glumio nasilnog, starijeg brata Buzza, riječ je o najpoznatijoj ulozi Devina Ratraya (38). 

Tijekom godina pojavio se u mnogim filmovima, neki od njih su 'Nebraska' i 'Blue Rain', a publika ga je mogla vidjeti i u MTV-jevoj reality seriji 'Damage Control', te u serijama 'Zakon i red' i 'Supernatural'. 

Devin se okušao i u glazbenoj karijeri. Svira u bendu  'Little Bill and the Beckleys'. 

screenshoot/Pixsell

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael