Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
84 komentara

Provokatorica Mirjana urliče poput foke i pljuje kao ljama

Iako Mirjana hoda gola i ekscesnim ponašanjem stanare dovodi do ludila, psiholozi tvrde kako je to njezina gluma kojom privlači pozornost kako bi pobijedila u showu

Screenshot
Foto: Screenshot
84 komentara

Mirjana je 20 puta danas pljunula u dvorište. Kao da joj nije bilo dosta što je ovo sve ispljuvala. Pa gdje sam ja to došla živjeti? Jel’ ovo štenara?, vikala je Zorica Marković (48), stanarka BB kuće iz Slankamena.

Otkad je ušla u kuću na Košutnjaku, Mirjana Praizović (22) iz Banje Luke ne prestaje svakodnevno provocirati sve stanare. Pljuje po dvorištu, glasa se poput foke, ne da stanarima da spavaju, ignorira tjedne zadatke i hoda gola po kući.

- Smatram da Mirjana uglavnom glumi ekscentričnost jer iz iskustva prethodnih sezona zna da će je za to nagraditi. Ona želi prikazati neke svoje fantazije i neostvarene želje. U BB kući stanari mogu biti i zločesti jer je to sve gluma kako bi bili interesantni i kako bi se malo emocionalno ispraznili - kaže psihijatar Vladimir Gruden. Dodaje kako je teško reći jesu li ondje svi zdravi jer mnogi svoje teže dijagnoze uspiju kontrolirati u svakodnevnom životu. Tamo im je, kaže, dopušteno da pokažu ono što vani nije dolično raditi. Natjecateljima, kaže psihijatar, “Big Brother” dođe poput velike psihoterapije.

- U svima nama ‘čuči’ neki bolesnik, a znak je zdravlja kad se čovjek uspije iskontrolirati. Mirjana se tamo otkačila i pojačano pokazuje reakcije za koje zna da će biti zanimljive - zaključuje Vladimir Guden. Banjalučanka smatra kako ima potporu Vasića, a najviše je stala na žulj pjevačici Zorici.

- Maltretira nas otkako je ujutro počeo zadatak. Ona je bolesno bezobrazna i izopačena. Takve stvari normalan čovjek ne radi. I ja nekad ‘puknem kao zvečka’, ali nitko u kući nije psihički jači od mene - rekla je Zorica, koja se nedugo nakon toga počela tući po glavi. Tina Šegetin (24) i Veliki Brat pokušali su je smiriti, no ona je govorila kako nije normalno da je jedna balavica uspije toliko isprovocirati.

- Pitanje je u kakvom su one psihičkom stanju bile prije. Možda je Mirjana prije ulaska u kuću bila u momentalno dobrom stanju, a inače nije dobro. Kad je netko zatvoren i bez informacija iz vanjskog svijeta, to nije dobro za psihičko zdravlje - kaže psihologinja Ljubica Uvodić Vranić. Dodaje kako su natjecatelji moderni gladijatori koji na svakakve načine prikazuju sebe da osvoje novac.

Naši partneri pišu
Message