Obavijesti

Show

Komentari 20

Prva pojavljivanja: Tko bi rekao da će baš oni postati zvijezde

Prva pojavljivanja: Tko bi rekao da će baš oni postati zvijezde
9

Danas su neki od najzaposlenijih glumaca u Hollywoodu, a jedne od svojih prvih uloga ostvarili su kao sporedni likovi. Malo bi tko bi tada mogao predvidjeti njihovu blistavu budućnost

VIDEO

Tilda Swinton (1986. - danas)

Glumica je svoju karijeru počela na kazališnim daskama. Njen prvi film bio je 'Egomania - Island without Hope' 1986. godine njemačkog redatelja Christopha Schlingensiefa u kojem je utjelovila djevojku Sally. 

Christian Bale (1987. - danas)

Danas najpoznatiji po svojim metodičnim transformacijama za uloge, Christian je već sa 14 godina bio zamijećen kao veliki talent u filmu Stevena Spielberga 'Empire of the Sun' 1987. godine. Za tu ulogu osvojio i nagradu za najboljeg maloljetnog glumca. 

Joseph Gordon-Levitt (1988. - danas)

Glumac, producent i glazbenik počeo je glumiti u kazalištu kao četverogodišnjak. Nakon nekoliko manjih televizijskih uloga, među kojima je i ona u seriji 'Family Ties', dobio je jednu od glavnih ulogu u humorističnoj seriji 'Treći kamenčić od sunca' koja ga je učinila tinejdžerskom zvijezdom. 

Dakota Fanning (2001. - danas)

Kao djevojčica glumila je u poznatim serijama poput 'CSI' i 'Spin City', a u 'Ally McBeal' kao i u 'The Ellen Show' utjelovila je naslovne likove kada su bile djevojčice. Kao sedmogodišnjakinja, dobila je ulogu u filmu 'I Am Sam' u kojem glumi kćer Seana Penna. Uloga joj je donijela strukovnu nagradu SAG. Najmlađa je glumica ikada koja je primila tu nagradu. 

Emilia Clarke (2010. - danas)

Zvijezdu serije 'Igra prijestolja' mnogi su uočili još u britanskoj sapunici 'Doctors', ali i u filmu 'Triassic Attack'. Nakon uloge u tom filmu iz 2010., stručni časopisi proglasili su je već tada budućom zvijezdom. 

Hugh Jackman (1995. - danas)

Australski glumac kaže da je bio 'nezaposlen 13 sekundi'. Naime, odmah nakon predstave kojom je završio dramsku akademiju dobio je poziv od producenata serije 'Correlli' koji mu nude ulogu. Serija je trajala samo jednu sezonu, a na setu je upoznao svoju suprugu Deborra-Lee Furness. 

Jodie Foster (1972. - danas)

Dvostruka oskarovka kao trogodišnjakinja je počela glumiti u reklamama i na televiziji. Prvu ulogu u filmu ostvarila je u Disneyjevom 'Napoleon i Samantha' 1972. godine. Tada je imala 10 godina. 

Nicolas Cage (1982. - danas)

Svoj prvijenac na velikom ekranu Nicolas Cage dobio je u filmu 'Fast Times at Ridgemont High'. Iako se prijavio za glavnu ulogu, mladića Brada, producenti i redatelji zaključili su da je prečudan nakon što je improvizirao tijekom audicije. Nicolas je ipak dobio ulogu i to Bradovog kolege koji se na ekranu doslovno pojavljuje nekoliko sekundi. Nakon toga, glumac je 'odbacio' prezime Coppola kako ljudi ne bi posumnjali da uloge dobiva nepotizmom zbog njegovog slavnog strica Francisa Forda Coppole. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao