Obavijesti

Show

Komentari 0

Prva snimka Davida Bowieja prodana je za 333 tisuće kuna

Prva snimka Davida Bowieja prodana je za 333 tisuće kuna
3

Pjesma 'I Never Dreamed' snimljena je u studiju 1963. kada su The Konradsi pitali Bowieja, koji je tada još nastupao pod rodnim imenom David Jones, da bude glavni vokal...

VIDEO

Prva poznata snimka Davida Bowieja, dok je bio šesnaestogodišnji pjevač u bendu zvanom The Konrads, prodana je u utorak na aukciji u Britaniji za gotovo 40.000 tisuća funti (333 tisuće kuna).

Engleske aukcijska kuća Omega, specijalizirana za glazbu, rekli su kako je pomama za Bowiejevom snimkom rezultirala time da joj je cijena narasla četiri puta više u odnosu na očekivanih 10.000 funti.

Snimka je otkrivena ranije ove godine u potkrovlju, otkrila je prethodno Omega.

PA/Pixsell

Pjesma 'I Never Dreamed' snimljena je u studiju 1963. kada su The Konradsi pitali Bowieja, koji je tada još nastupao pod rodnim imenom David Jones, da bude glavni vokal.

Promotivne crteže benda kojima je tada nepoznati Bowie bio autor, zajedno sa fotografijama i dokumentima benda, prodani su za 17.130 funti, dok je poster The Konradsa iz 1963. prodan za 6.600 funti, rekli su iz Omege.

Bowie ubrzo nakon toga napustio bend, a slavu je postigao tek šest godina kasnije, kada je kao solo umjetnik objavio singl Space Oddity o izmišljenom astronautu majoru Tomu.

Pixsell

Bowie je tijekom pola stoljeća karijere, eksperimentirajući sa soulom, diskom, jazzom i ambijentalnom glazbom, stekao ugled jednog od najinovativnijih glasova u rocku.

Preminuo je 2016. od raka, dva dana nakon što je objavio posljednji album na svoj 69. rođendan.

VIDI OVO: 13 najboljih dekoltea Hollywooda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac