Obavijesti

Show

Komentari 21

'Punac Hebrang ne prigovara što glumim u Bulajićevu filmu'

'Punac Hebrang ne prigovara što glumim u Bulajićevu filmu'
1

Partizanskog zapovjednika glumi i Goran Grgić, čiji je punac političar i bivši ministar zdravlja Andrija Hebrang. Njegov je otac Andrija Hebrang stariji bio je partizan

VIDEO

Glavnu ulogu u mojem filmu ‘Bijeg do mora’ glumit će njemački glumac Tom Wlaschiha (43), najpoznatiji po ulozi u seriji ‘Igra prijestolja’. Bit će to internacionalni projekt koji će premijeru imati, ako sve bude po planu, na filmskom festivalu u Berlinu sljedeće godine - rekao je to redatelj filma Veljko Bulajić (88). 

Wlaschiha će u visokobudžetnom 'Bijegu do mora' glumiti njemačkog vojnika koji tijekom Drugog svjetskog rata preko cijele Istre bježi od partizana koji ga love, a iako je oženjen, zaljubi se u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. 

U 'Igri prijestolja' Tom je glumio lik Jaqena H’Ghara, a poznat je i po ulozi detektiva Sebastiana Bergera u seriji 'Granice zločina'. Njegovu suprugu Inge glumi Barbara Prpić (38), dok Hrvaticu Anku utjelovljuje Dijana Vidušin (35). Jadranka Đokić (36) glumi partizanku, aktivisticu protiv fašizma.

Jadranka Đokić igra partizanku, aktivisticu protiv fašizma

- Ovo će biti prvi film o Istri nakon 50 godina, nakon jednog starog filma o štrajku rudara. Priprema snimanja i izbor glumaca trajali su tri mjeseca. Samo će snimanje trajati oko 40 dana - rekao je Bulajić i napomenuo da ovo nije film gdje ima puno statista.

Anku u poznoj dobi glumi makedonska glumica Sabina Toziya (70), njemački zapovjednik je hrvatski glumac Vili Matula (54), a zapovjednik bombaša je Marko Cindrić (32). Vođa partizana je hrvatski glumac Milan Pleština (55). Partizanskog zapovjednika glumi i Goran Grgić (51), čiji je punac političar i bivši ministar zdravlja Andrija Hebrang (71). Njegov je otac Andrija Hebrang stariji bio visokopozicionirani član Komunističke partije i partizan, dok nije izgubio simpatije u stranci te je ubijen. Hebrang mlađi je dugogodišnji član HDZ-a, poznat kao protivnik antifašističkog pokreta.

Za uloge ne pitam ni ženu

- Lijepa je to priča i veselim se radu s Bulajićem. Što se punca tiče, ja sam velik čovjek od pedeset godina. Za izbor uloga ne pitam ni suprugu, a kamoli punca niti sam ih ikad birao po ideološkom ključu - kaže Grgić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti