Obavijesti

Show

Komentari 1

Pustinjski mag Brant Bjork sa svojim karavanom u Vintageu

Pustinjski mag Brant Bjork sa svojim karavanom u Vintageu
3

Bjork predstavlja svog zadnji album 'Tao of The Devil' te tom prilikom dovodi gosta i velikog prijatelja Seana Wheelera kao posebnog gosta

VIDEO

Bjork je rock slavu dotaknuo je kao bubnjar Kyussa i Fu Manchua. S vremenom koje je pregazio, odlučio se posvetiti sebi i onome što on voli, a to su vječna rockerska pustinjska putovanja. Slobodno ploveći pod svojom zastavom uz svoje multi-instrumentalne vještine dolazi u Zagreb kako bi pokazao i dokazao da njegovoj kreativi nema kraja. 

Specijalni gost na turneji je njegov prijatelj odvjetnik Sean Wheeler poznat po teatralnim nastupima i svojim tetovažama, a mnogi ga uspoređuju s Tom Waitsom i Mark Laneganom.

Bjork je rođen u Palm Desertu gdje je već s 13 godina počeo nastupati. U srednjoj školi počeo je svirati sa svojim frendovima Josh Hommeom, Chris Cockrell ( kasnije Nick Oliveri) i John Garciom iz čega se formirao bend koji danas svi znamo kao Kyuss, jedan od najutjecajnijih desert rock bendova današnjice i predvodnika svjetske stoner rock scene. 
Sve se to odvijalo početkom devedesetih, a tada su izdali 3 zlatna albuma koji su zasigurno ostavili utisak u tom glazbenom pravcu [''Wretch'', ''Blues for the Red Sun'' i ''(Welcome to) Sky Valley''].

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bjork '93., napušta Kyuss i seli u Humboldt kako bi pekao pizze i igrao nogomet. Previše kiše ga je vratilo u toplije krajeve gdje je osnovao svoju nezavisnu izdavaču kuću pod nazivom EL Camino, koja kasnije postaje Duna Records i Low Desert Punk Records. 

Kako je vrijeme teklo '96., se spojio s Hommeom kako bi zajedno osnovali The Desert Session sagu i radili na onome što je danas Queens Of The Stone Age. Godinu nakon, Bjork se pridružio bendu Fu Manchu kao bubnjar i s njima snimio 5 albuma.

U međuvremenu je radio na onome što je danas Brant Bjork i shvatio kako je to ono čim se dalje treba baviti.

 Početkom novog milenija se bacio u solo vode, a pod ovim imenima možemo iskopati njegove solo uratke; Brant Bjork, Brant Bjork and the Bros i Brant Bjork and the Low Desert Punk Band.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac